Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Variatie, Seizoen, 9 maanden, Vegetarisch
MelkLactoseMosterdTarweGluten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
100 g WaterkersHerkomst: Klispoel
100 g Blauwe kaas
170 g OrzoHerkomst: YON
300 g Kastanjechampignons
2 st UiHerkomst: TVA Organics
1 st PreiHerkomst: Peeters
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en peper
1 el Azijn
1 g Mosterd
1 el Honing
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq1.534 g
Water33,8 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de orzo in 10 minuten gaar. Giet af en laat even nagaren met de deksel schuin op de pan.
Pel en snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de champignons en prei toe en bak ongeveer 8-10 minuten.
Was ondertussen de waterkers, verwijder eventuele harde steeltjes en doe in een slakom. Maak een dressing door azijn, honing en mosterd door elkaar te roeren met olijfolie extra vierge. Breng verder op smaak met zout en peper en meng met de waterkers.
Snijd de blauwe kaas in blokjes. Schep de groenten en de blauwe kaas door de orzo en serveer de waterkers salade ernaast. Heerlijk met een sliert olijfolie extra vierge.
TIPHet is ook lekker de champignons apart te bakken in een beetje boter en vlak voor het serveren op de orzo te scheppen.
II
De smaak van waterkers is licht pittig en kruidig. Bij het oogsten worden de blaadjes van de plant gesneden. Het plantje groeit door, hierdoor kan er meerdere keren geoogst worden. Meestal wordt waterkers als salade gegeten met een eenvoudige vinaigrette maar het is ook erg lekker in een soep of rauw in een stamppot. Waterkers is rijk aan ijzer, calcium, jodium, vitamine A, B en C. Onze biologische waterkers wordt geleverd door Klispoel.