Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige onderkant eraf. Kook de asperges 10 minuten. Zet het vuur uit en laat afgedekt nog 10 minuten na garen. Giet daarna het kookvocht goed af (of gebruik dit om een lekker soep van te maken).
Verwarm intussen de slagroom in een klein pannetje op een laag vuur. Was de dille, laat uitlekken en snijd heel fijn. Roer de dille door de slagroom en breng op smaak met zout en peper.
Breng een grote pan met ruim water en een snuf zout aan de kook en kook de lasagnevellen in ongeveer 4 minuten gaar. Giet het water af en besprenkel met olijfolie.
Leg een lasagnevel op de borden, daarop een paar gekookte asperges en een beetje roomsaus. Herhaal dit een paar keer tot alle ingrediënten op zijn en bestrooi met zout en peper.
TIPDeze open asperge lasagne is ook erg lekker met ham en eieren.
II
Het bekende aspergesteken vindt jaarlijks plaats van april tot en met juni. Het kan dus nog nèt! Om ervoor te zorgen dat ze niet uitdrogen, kun je de asperges het best bewaren in een natte doek, in de koelkast. Onze bio-dynamische asperges worden geleverd door Erik Verhoeven uit Cromvoirt.