Oosterse risotto met tempehspiesjes en aubergine en koriander

623 kcal
280 g groente

Tempeh is een vleesvervanger dat origineel van het Indonesische eiland Java komt. Tempeh wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het neemt andere smaken erg makkelijk op en is daarom goed te gebruiken in verschillende gerechten. In dit gerecht marineren we de tempeh in een sausje van sojasaus en siroop en serveren we het met een oosterse risotto.

Oosterse risotto met tempehspiesjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Tempeh Herkomst: Bumi
  • 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
  • 5 g Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 130 g Risotto Herkomst: IDorganics
  • 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
Zelf toevoegen
  • 2 el Sojasaus (of tamari)
  • 1 st Agave- of ahornsiroop
  • 500 ml Groentebouillon
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Snijd de tempeh in blokjes. Veeg de champignons schoon en snijd doormidden. Maak een marinade van de sojasaus, agave- of ahornsiroop en wat koriander en marineer de tempeh en champignons 10 minuten.
  2. Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui en knoflook.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui, knoflook en risotto 2 minuten. Schenk de bouillon erbij totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat al het vocht is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
  4. Was de aubergine, snijd in kleine blokjes en bestrooi met zout en (chili)peper. Doe de aubergine halverwege bij de risotto en laat meekoken. Snijd de overgebleven koriander klein en strooi over de risotto.
  5. Maak spiesjes van de tempeh en champignons. Geen prikkertjes in huis? Je kunt de tempeh en champignons ook los bakken. Verhit olie in een bakpan en bak de spiesjes rondom bruin en gaar, schenk eventueel de overgebleven marinade erbij. Serveer de tempehspiesjes met de risotto.
TIP
Je kunt de tempeh ook even voorkoken voor een zachtere smaak. Voor meer pit voeg je wat sambal toe aan de marinade.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 32%
co2-reduction-score
CO2 eq -59%
water-reduction-score
Water -78%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkGlutenvrijVeganLactosevrijVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie623 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker9 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit29 g
Vezels14 g
Zout2.5 g
Allergenen informatie
Koriander
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten