Oosterse risotto met tempehspiesjes

Oosterse risotto met tempehspiesjes en aubergine

| 614 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, Seizoen, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Glutenvrij, Vegan, Vegetarisch, Eiwitrijk
Koriander
Sojabonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Verse koriander, potHerkomst: herbio
  • 130 g RisottoHerkomst: yon
  • 3 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 150 g ChampignonsHerkomst: proef
  • 150 g TempehHerkomst: yakso 300 g
  • 1 st AubergineHerkomst: Frank de koning

Zelf toevoegen

  • 450 ml Water
  • 1 el Sambal
  • 1 el Honing of siroop
  • 2 el Sojasaus (of tamari)
  • snufje Zout en peper
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente300 g

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Snijd de tempeh in kleine blokjes van 1x1 cm. Veeg de champignons schoon en snijd doormidden. Maak een marinade van de sojasaus (of tamari), honing (of siroop), wat koriander en sambal en marineer de tempeh en champignons 10-15 minuten.
  2. Breng een pan met het water en groentebouillontablet aan de kook. Pel en snipper de sjalot.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de risotto toe en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat al het water is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
  4. Was de aubergine en snijd in kleine blokjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak de aubergine bruin en gaar. Snijd de koriander klein en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en (chili)peper en schep door de risotto.
  5. Maak spiesjes van de tempeh en champignons (Geen prikkertjes in huis? Je kunt de tempeh en champignons ook los bakken). Verhit olie in een bakpan en bak de spiesjes rondom bruin en gaar. Schenk eventueel de overgebleven marinade erbij.
  6. Serveer de oosterse risotto met de tempehspiesjes.
TIPJe kunt de tempeh ook even voorkoken voor een zachtere smaak.

II

Tempeh is een vleesvervanger dat origineel van het Indonesische eiland Java komt. Tempeh wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het neemt andere smaken erg makkelijk op en is daarom goed te gebruiken in verschillende gerechten. In dit gerecht marineren we de tempeh in een sausje van sojasaus, honing en sambal en serveren we het met een oosterse risotto.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie614 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker9 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit28 g
Vezels14 g
Zout1.8 g

Allergenen informatie

Koriander
Sojabonen