Oosterse groenten-rijstschotel met vegan gehakt
Nog geen reviews
547 kcal
0 g groente

Onze volkoren basmatirijst wordt verbouwd in India aan de voet van de Himalaya. Basmatirijst heeft de langste rijstkorrel van alle rijstsoorten en heeft een volle geur en smaak. Alleen het buitenste, onverteerbare kaf is eraf gehaald. Bij volkoren basmatirijst zit het vliesje met veel waardevolle voedingsstoffen er dus nog omheen. Dankzij de minuscuul kleine gaatjes in het rijstkorrelvlies is de rijst snel gaar zonder verlies van smaak en voedingsstoffen.
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
- Verhit bakolie in een bakpan en roerbak het vegan gehakt samen met de roerbakgroenten 5-10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de taugé toe. Breng op smaak met de cajunkruiden en sojasaus.
- Serveer de volkoren basmatirijst met de groenten en vegan gehakt. Garneer met verse koriander.
TIP
Ook erg lekker met wat pinda's en chilisaus.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
- 180 g Vegan gehaktHerkomst: Prolatere
- 400 g Oosterse roerbakgroentenHerkomst: uda snijderij
- 1 bakje Taugé
- 2 tl CajunkruidenHerkomst: het blauwe huis
- 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
- 2 el Bakolie
- 2 el Sojasaus
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente -100%
Vitaliteit + 47%
CO2 eq -45%
Water -57%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie547 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker7 g
Vet21 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit27 g
Vezels9 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Tarwe
Koriander
Gluten
Sojabonen