Oosterse golden soep met crispy piadina en Thaise basilicum

677 kcal
250 g groente

Geniet van deze Oosterse Golden Soep, vol smaak en gezonde ingrediënten. Deze soep is geïnspireerd op de smaken van de Oosterse keuken. We gebruiken bloemkool, wortelpeterselie en kikkererwten om er een voedzame maaltijdsoep van te maken. En het beste van alles? De heerlijke crispy piadina die er perfect bij past!

Oosterse golden soep met crispy piadina

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 200 g Wortelpeterselie Herkomst: Arenosa
  • 200 g Bloemkoolroosjes Herkomst: Snijderij
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 tl Gember Herkomst: Befair
  • 2 tl Kurkuma (verse) Herkomst: Ipoki
  • 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
  • 2 st Piadina Herkomst: La Bio Idea
  • 0.5 st Verse Thaise basilicum Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Kerriepoeder
  • 500 ml Bouillon
  • 1 tl Komijn
  • snufje Zout en chilipeper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Spoel de kikkererwten onder de kraan en laat uitlekken. Dep ze droog met een schone theedoek. Schil of was de wortelpeterselie en snijd in kleine stukken. Snijd de bloemkoolroosjes eventueel wat kleiner.
  2. Doe de kikkererwten, bloemkoolroosjes en wortelpeterselie in een kom en besprenkel met olie. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper en spreid uit over de bakplaat. Rooster de groenten 15-20 minuten in de hete oven.
  3. Bereid intussen de groentebouillon. Pel en snipper de ui en knoflook. Rasp de gember en de kurkuma. Verhit olie in een grote soeppan en fruit de ui, de helft van de knoflook, gember en kurkuma. Schenk de bouillon en kokosmelk erbij en breng verder op smaak met komijnpoeder en chilipeper. Laat afgedekt een paar minuten zachtjes pruttelen.
  4. Scheur of snijd de piadina in grove stukken en meng deze met zout, peper, de rest van de knoflook en olie. Leg 5 minuten in de oven totdat ze lekker krokant zijn.
  5. Doe de geroosterde groente in de soeppan (houd eventueel een deel apart voor garnering) en pureer met een staafmixer tot een gladde soep (voeg eventueel extra water toe als je de soep te dik vindt). Proef en breng op smaak met peper en zout.
  6. Hak de verse Thaise basilicum klein en strooi over de soep. Serveer met de krokante piadina.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Kook dan de groenten in de bouillon gaar.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -21%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 36%
co2-reduction-score
CO2 eq -62%
water-reduction-score
Water + 100%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVeganSeizoen9 maandenLactosevrijGezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie677 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker6 g
Vet35 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit20 g
Vezels13 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Tarwe
Peulvruchten
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten