Oosterse couscous met geruld gehakt sperziebonen en ras el hanout

630 kcal
230 g groente

Vandaag eten we een heerlijke Oosterse couscous. Couscous is grof gemalen durum tarwe en wordt veel gegeten in Noord-Afrika. Door de tarwe grof te malen ontstaan de bekende bolletjes die vervolgens worden gedroogd. Tarwe is rijk aan zetmeel, hierdoor levert het veel energie. Daarnaast bevat tarwe veel vezels, vitamine B5 en E. Ook bevat het verschillende mineralen, zoals magnesium en koper.

Oosterse couscous met geruld gehakt

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Sperziebonen Herkomst: Van de Spek
  • 15 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
  • 130 g Volkoren couscous Herkomst: IDorganics
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
  • 200 g Rundergehakt Herkomst: Future Food Group
  • 2 tl Ras el hanout Herkomst: Organic Flavour Company
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de sperziebonen, snijd de puntjes eraf en halveer ze. Laat de rozijnen wellen in lauwwarm water en giet daarna het water weg.
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar. Giet het water af en spoel de sperziebonen onder koud stromend water (zo blijven ze mooi groen).
  3. Breng intussen water (of bouillon) aan de kook. Doe de volkoren couscous in een kom en giet het kokendhete water (of bouillon) erover, totdat de couscous net onder water staat. Zet afgedekt opzij. Na 5 minuten is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik. Roer de couscous los met een vork.
  4. Pel en snipper de ui. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Verhit olie in een ruime bakpan of wok en bak het gehakt samen met de ui en paprika goudbruin in 8-10 minuten. Breng op smaak met ras el hanout, zout en (chili)peper en doe een scheutje water erbij. Verwarm de voorgekookte sperziebonen en de gewelde rozijnen nog eens 2 minuten mee op een hoog vuur.
  5. Serveer de couscous met het gehakt-groentemengsel.
TIP
Het is heerlijk om de couscous aan te lengen met een scheutje extra vierge olijfolie of gesmolten boter.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 7%
vegetablecounter
Groente + 83%
vita-score
Vitaliteit + 29%
co2-reduction-score
CO2 eq + 4%
water-reduction-score
Water + 340%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenAfvallenGezinLekker snelVariatieEiwitrijkSeizoenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie630 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker12 g
Vet27 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit31 g
Vezels13 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Paprika
Tarwe
Gluten
Koriander
Sulfiet
Peulvruchten
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten