Lactosevrij, Gezin, 9 maanden, Variatie, Lekker snel
TarweVarkenGlutenSesamzaad
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
15 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
1 st PaksoiHerkomst: Organic Brothers
200 g Gehakt H-O-H
0.5 st LimoenHerkomst: Fairtrasa
170 g Udon noodlesHerkomst: Stegeman
2 el Gember (verse)Herkomst: La Grama
300 g WortelHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
2 el Ketjap
30 g Boter
1 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit73 Punten
CO2eq1.306 g
Water29,9 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in 12 minuten gaar. Giet het water af en bewaar een beetje kookvocht.
Was of schrap de wortels en snijd klein. Breng nog een pan met water aan de kook en kook de worteltjes in ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en schep de helft van de boter en de sesamzaadjes door de warme worteltjes. Breng op smaak met peper en zout en zet afgedekt opzij.
Meng intussen het gehakt met de geraspte gember, peper en zout en rol kleine balletjes ervan. Verwarm olie in een bakpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar.
Was de paksoi en snijd klein. Bak eerst het witte gedeelte 3 minuten met de balletjes mee. Voeg vervolgens het groene blad toe en bak nogmaals 2 minuten op een middelhoog vuur. Blus af met de ketjap en limoensap. Voeg de rest van de boter en een scheutje kookvocht toe.
Schep de noodles op de borden en serveer deze met de sesamworteltjes, paksoi en gehaktballetjes.
TIPVoor een nog snellere variant kun je ook het gehakt rullen en door de pasta mengen!
II
Kun je het nog herinneren? Het stukje boter bij de worteltjes van oma? Dat gaan we vandaag weer doen, maar met een leuke twist met sesamboter. Dat wordt smullen!