Oosterse boerenkoolstamppot met sticky varkensreepjes

822 kcal
250 g groente

Onze bekende oud Hollandse boerenkoolstamppot in een nieuw jasje! We geven vandaag een kleine twist aan het gerecht door de boerenkool samen met kastanjechampignons en knoflook te wokken. In combinatie met de sticky varkensvlees heeft dit gerecht een superlekkere crunch! Oud Hollands genieten met een twist.

Oosterse boerenkoolstamppot

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
  • 200 g Pastinaak Herkomst: de eerste
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 250 g Boerenkool Herkomst: De Eerste
  • 100 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
  • 200 g Varkensfiletlapje Herkomst: Future Food Group
  • 15 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 15 g Boter
  • 1 el Ketjap
  • 2 tl Honing
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en pastinaak, snijd klein en kook in ongeveer 15-20 minuten gaar.
  2. Pel en snipper de knoflook. Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd het blad in reepjes. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten. Verhit olie in een wok of brede bakpan en roerbak de boerenkool met de knoflook en champignons 4-5 minuten op een hoog vuur. Zet het vuur uit.
  3. Snijd de varkensfilet in reepjes. Laat de boter smelten in een bakpan en bak het varkensvlees 3-4 minuten op een hoog vuur. Voeg de ketjap, honing en sesamzaadjes toe en schep om. Maak extra jus, door kookvocht uit de aardappels te scheppen.
  4. Giet de aardappels af en stamp de aardappels en pastinaak met een beetje kookvocht grof (hou wat pastinaak apart om los door de stamppot te scheppen). Voeg mosterd, azijn, peper en zout toe voor de smaak.
  5. Schep de boerenkool en champignons door de stamppot en serveer de sticky varkensreepjes erbij.
TIP
Je kunt ook de boerenkool met een beetje chilivlokken in de oven roosteren. Ook bijzonder lekker!
4,0
Gemiddelde van 25 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -8%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 31%
co2-reduction-score
CO2 eq + 45%
water-reduction-score
Water + 50%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijVariatieEiwitrijk9 maandenSeizoenLactosevrijGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie822 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker11 g
Vet38 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit37 g
Vezels15 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Sesamzaad
Mosterd
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten