125 g Geroosterde muesliHerkomst: de halm - wd voorraad
5 g Verse muntHerkomst: Forc
1 st Ei
125 g Blauwe bessenHerkomst: proef
150 ml Griekse yoghurtHerkomst: Weerribben Zuivel
1 st PeerHerkomst: Terlinden
Zelf toevoegen
25 g Boter
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (40 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een springvorm (of taartvorm) in.
Klop het ei los en meng met de krokante muesli en rozijnen. Smelt de boter in een steelpan en meng door het muesli-mengsel. Doe het mengsel in de taartbodem en druk goed aan. Bak in 10-15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Was de bosbessen. Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Roer de yoghurt los. Snijd de munt heel fijn.
Haal de taartbodem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Verdeel de yoghurt erover en beleg met de plakjes peer en bosbessen. Garneer met de munt.
TIPOok lekker met aardbeien of banaan. Heb je muesli over? Lekker om er muesli repen van te maken.
II
Taartjes als ontbijt? Je leest het goed. Vandaag maken we een taartbodem van krokante muesli. Deze bestaat uit een combinatie van granen, aardbeien, bramen een frambozen. Dat zorgt voor een heerlijke, frisse en fruitige muesli. We beleggen de bodems met yoghurt, peer, blauwe bessen en verse munt. Maak per persoon een klein taartje, of één grote.