400 g Gepelde tomaten Herkomst: Your Organic Nature
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en (chili)peper
150 ml Bouillon of water
Meet hoe goed je eet
Groente350 g
Vitaliteit69 Punten
CO2eq938 g
Water62,7 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Was de aubergine en snijd klein. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Bak de kleingesneden paprika, aubergine en zoete aardappel 5 minuten mee.
Doe de gepelde tomaten bij de groenten. Bereid de bouillon en schenk erbij. Spoel de bonenmix in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan. Laat de ratatouille 10-15 minuten afgedekt pruttelen totdat de zoete aardappel gaar is. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
Snijd of scheur de mozzarella in stukken en snijd de peterselie klein. Leg de mozzarella op de ratatouille en laat 2-3 minuten smelten. Garneer met de verse peterselie.
TIPHeb je wat meer tijd vanavond? Snijd dan de groenten in dunne plakken. Bak de plakken kort, bouw de ratatouille in lagen op in een ovenschaal en bak deze 30 minuten in de oven op 180 ºC.
II
Ratatouille is een Franse groente stoofschotel uit de omgeving van Nice. Wist je dat het woord ’ratjetoe’ (zooitje, mengelmoes) afgeleid is van ratatouille? Ratatouille is ook een soort mengelmoes. Voor het maken van ratatouille zijn verschillende methodes bekend. Dankzij de film Ratatouille is het gerecht wereldwijd heel populair geworden. Bon appétit!