Smeuïge one-pot ratatouille

Smeuïge one-pot ratatouille met zoete aardappel en mozzarella

| 606 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,5
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Vegetarisch, Afvallen, 9 maanden, Seizoen, Variatie, Glutenvrij, Gezin
Peulvruchten
Lactose
Melk
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 g MozzarellaHerkomst: Zuger
  • 1 st AubergineHerkomst: Frank de koning
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 1 st Groene paprikaHerkomst: Frank de koning
  • 400 g BonenmixHerkomst: La Bio Idea
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 300 g Zoete aardappelHerkomst: Waog
  • 400 g Gepelde tomaten Herkomst: Your Organic Nature

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie
  • snufje Zout en (chili)peper
  • 150 ml Bouillon of water

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente350 g
vita-scoreVitaliteit69 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq938 g
water-reduction-scoreWater62,7 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Was de aubergine en snijd klein. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
  2. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Bak de kleingesneden paprika, aubergine en zoete aardappel 5 minuten mee.
  3. Doe de gepelde tomaten bij de groenten. Bereid de bouillon en schenk erbij. Spoel de bonenmix in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan. Laat de ratatouille 10-15 minuten afgedekt pruttelen totdat de zoete aardappel gaar is. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  4. Snijd of scheur de mozzarella in stukken en snijd de peterselie klein. Leg de mozzarella op de ratatouille en laat 2-3 minuten smelten. Garneer met de verse peterselie.
TIPHeb je wat meer tijd vanavond? Snijd dan de groenten in dunne plakken. Bak de plakken kort, bouw de ratatouille in lagen op in een ovenschaal en bak deze 30 minuten in de oven op 180 ºC.

II

Ratatouille is een Franse groente stoofschotel uit de omgeving van Nice. Wist je dat het woord ’ratjetoe’ (zooitje, mengelmoes) afgeleid is van ratatouille? Ratatouille is ook een soort mengelmoes. Voor het maken van ratatouille zijn verschillende methodes bekend. Dankzij de film Ratatouille is het gerecht wereldwijd heel populair geworden. Bon appétit!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie606 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker21 g
Vet26 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit21 g
Vezels23 g
Zout1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Lactose
Melk
Paprika