Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de groentefriet in een kom, besprenkel met olie en breng op smaak met tijm, zout en peper. Spreid alles uit op de bakplaat en rooster in 20-25 minuten gaar.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de sprouty kiemen in een zeef onder de kraan. Verhit olie in een wok of bakpan en fruit de ui 2 minuten. Roerbak de champignons en de sprouty kiemen 5 minuten op een middelhoog vuur. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Breek ondertussen de eieren boven een schaal en schenk de melk erbij. Kluts de eieren en breng op smaak met sojasaus, zout en (chili)peper. Verhit olie of boter in een kleine bakpan en bak op een laag vuur per persoon een omelet.
Vul de omeletjes met de romige champignonsaus en serveer de groentefrietjes ernaast.
TIPDe omelet is ook erg lekker met verse kruiden erdoor.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Sprouty is een wat grovere mix van ontkiemde mungbonen, adukibonen, groene linzen, groene erwten en kikkererwten. De bijzondere eigenschappen van de afzonderlijke bonen maken dit een erg gezonde en smaakvolle mix. De Sprouty is erg lekker door roerbakgerechten en soepen, maar geeft ook een heerlijke bite aan salades. We raden aan de Sprouty enkele minuten te blancheren of te verhitten voor gebruik.