Noodles met paksoi en paprika

Noodles met paksoi en paprika eierlinten en pinda crunch

| 699 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Variatie, Vegetarisch, Lekker snel, Gezin, Seizoen, Eiwitrijk, 9 maanden, Lactosevrij
Paprika
Ei
Pinda's
Gluten
Tarwe
Sojabonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 3 st Ei
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 25 g Pinda's
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 170 g Udon noodlesHerkomst: Stegeman
  • 2 st Groene paprikaHerkomst: Solid
  • 1 st PaksoiHerkomst: Organic Brothers

Zelf toevoegen

  • 2 el Sojasaus
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente270 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.179 g
water-reduction-scoreWater37,2 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd heel fijn. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in de lengte in lange repen. Was de paksoi, laat goed uitlekken en snijd in repen (houd het groene en witte deel van de paksoi gescheiden).
  2. Verhit olie in een wok of diepe bakpan en bak de ui, knoflook en peper 3 minuten. Voeg de paprika en het witte deel van de paksoi toe en roerbak 5 minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met sojasaus, zout en peper. Schep vlak voor je het vuur uitzet het groene deel van de paksoi erdoor en laat licht slinken.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de noodles. Kook 10-12 minuten, giet daarna het water af en spoel af onder de kraan.
  4. Klop de eieren los in een kom. Verhit olie in een bakpan en bak een omelet van de eieren. Snijd vervolgens in linten of stukken.
  5. Serveer de noodles met de groenten en eierlinten. Hak de pinda's klein en strooi erover.
TIPHet is ook erg lekker als je een beetje sojasaus door het eimengsel roert.

II

Paksoi is een koolsoort uit Azië met knapperige witte of groene stelen en donkergroene bladeren. In tegenstelling tot andere koolsoorten heeft paksoi een vrij neutrale smaak. Vanwege de aangename knapperigheid en milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar ook in Nederland en België zie je hem steeds vaker. En terecht: niet alleen is deze groente zeer gezond, maar ook is paksoi veelzijdig genoeg om zowel in exotische roerbakschotels als in stamppotten te verwerken.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie699 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker9 g
Vet31 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit30 g
Vezels9 g
Zout1.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Paprika
Ei
Pinda's
Gluten
Tarwe
Sojabonen