Noodles met gemarineerde yacon

Noodles met gemarineerde yacon en lupine tempeh

| 697 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegan, Lactosevrij, Vegetarisch, Eiwitrijk, Lekker snel
Sojabonen
Gluten
Sesamzaad
Lupine
Koriander
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 175 g Lupine tempehHerkomst: bumi
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 170 g Udon noodlesHerkomst: Stegeman
  • 1 st KnoflookHerkomst: Proaco
  • 1 el Gember, raspHerkomst: La Grama
  • 0.5 st Limoensap- en raspHerkomst: Fairtrasa
  • 400 g YaconHerkomst: de Waog

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • 2 el Sojasaus
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente320 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq498 g
water-reduction-scoreWater38,2 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Schil de yacon en de wortel en schaaf in lange linten. Pel de knoflook. Schil de gember en rasp fijn. .
  2. Doe de gember samen met de sojasaus in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Was de limoen, rasp erboven en pers het sap erboven uit. Doe de yacon- en wortellinten in een ruime kom en schenk de marinade erbij. Zet opzij en laat de smaken 5-10 minuten intrekken. Schep regelmatig even om.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de noodles in 4 minuten gaar, giet daarna het water af en spoel af onder de kraan.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de tempeh 5 minuten. Voeg de gemarineerde yacon- en wortellinten toe en bak 3-5 minuten mee op een hoog vuur. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Meng de groentelinten met de noodles en schep de tempeh erboven op.
TIPWeinig tijd? Snijd de groenten dan klein en wok met de tempeh mee. Ook lekker met wat sambal en koriander.

II

Vandaag maken we een heerlijk noodles gerecht met yacon en lupine tempeh. De eiwitrijke tempeh is gemaakt van lupine bonen, 100% biologisch en lokaal geproduceerd met respect voor mens, dier & milieu. De bonen worden op eeuwenoude Indonesische wijze gefermenteerd en zo omgetoverd tot een voedzame lekkernij die je in vrijwel elk gerecht kan gebruiken. De tempeh is al kort gebakken en op smaak gebracht met een huisgemaakte Aziatische marinade. Je hoeft het alleen nog 3-5 minuten te verhitten in de pan of oven. Snel, gezond & lekker!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie697 kcal
Koolhydraten94 g
Suiker10 g
Vet18 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit35 g
Vezels23 g
Zout1.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Sojabonen
Gluten
Sesamzaad
Lupine
Koriander
Tarwe