Vegan, Lactosevrij, Vegetarisch, Eiwitrijk, Lekker snel
SojabonenGlutenSesamzaadLupineKorianderTarwe
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
175 g Lupine tempehHerkomst: bumi
300 g WortelHerkomst: Greenorganics
170 g Udon noodlesHerkomst: Stegeman
1 st KnoflookHerkomst: Proaco
1 el Gember, raspHerkomst: La Grama
0.5 st Limoensap- en raspHerkomst: Fairtrasa
400 g YaconHerkomst: de Waog
Zelf toevoegen
1 el Bakolie
2 el Sojasaus
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq498 g
Water38,2 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Schil de yacon en de wortel en schaaf in lange linten. Pel de knoflook. Schil de gember en rasp fijn. .
Doe de gember samen met de sojasaus in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Was de limoen, rasp erboven en pers het sap erboven uit. Doe de yacon- en wortellinten in een ruime kom en schenk de marinade erbij. Zet opzij en laat de smaken 5-10 minuten intrekken. Schep regelmatig even om.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de noodles in 4 minuten gaar, giet daarna het water af en spoel af onder de kraan.
Verhit olie in een bakpan en bak de tempeh 5 minuten. Voeg de gemarineerde yacon- en wortellinten toe en bak 3-5 minuten mee op een hoog vuur. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
Meng de groentelinten met de noodles en schep de tempeh erboven op.
TIPWeinig tijd? Snijd de groenten dan klein en wok met de tempeh mee. Ook lekker met wat sambal en koriander.
II
Vandaag maken we een heerlijk noodles gerecht met yacon en lupine tempeh. De eiwitrijke tempeh is gemaakt van lupine bonen, 100% biologisch en lokaal geproduceerd met respect voor mens, dier & milieu. De bonen worden op eeuwenoude Indonesische wijze gefermenteerd en zo omgetoverd tot een voedzame lekkernij die je in vrijwel elk gerecht kan gebruiken. De tempeh is al kort gebakken en op smaak gebracht met een huisgemaakte Aziatische marinade. Je hoeft het alleen nog 3-5 minuten te verhitten in de pan of oven. Snel, gezond & lekker!