no waste: champignon tapenade x
Het kan zijn dat je na het koken wat ingrediënten overhoudt. En nu is het natuurlijk heel erg zonde om dit zomaar weg te gooien. Daarom delen wij vandaag weer een lekker no waste recept. Dit om voedselverspilling tegen te gaan. Soms houd je wat champignons over na het koken. Nou is dit helemaal niet erg, want je kunt hier namelijk een heerlijke champignon tapenade van maken! Serveer dit met een broodje, cracker of rijstwafel. Benodigdheden: 250 g champignons 1 st knoflookteen 1 st sjalot 1 el olijfolie 6 st zongedroogde tomaatjes 1 el bakolie 2 el water 1 takje tijm zout en peper naar smaak Bereiding: 1. Pel en snipper de sjalot. Pel de knoflook en snijd fijn. Veeg de champignons schoon. Halveer de zongedroogde tomaatjes. 2. Verhit olie in een koekenpan en bak de sjalot, knoflook en champignons 2 minuten, zet dan het vuur laag en laat het water van de champignons zo veel mogelijk verdampen. 3. Doe de champignons, zongedroogde tomaatjes, water, tijm, zout en peper in een keukenmachine en mix met een staafmixer totdat het een tapenade structuur heeft.


