Met sushi kun je eindeloos variëren en oh wat ziet het er heerlijk en mooi uit. De sushi wordt vaak gegeten met vis maar een plantaardige variant is ook zo gemaakt. Officieel is sushi ontdekt in China, hier werd al jaren gebruikt gemaakt van de combinatie van vis en rijst. De rijst werd gebruikt om de vis goed te houden. Deze ‘conserveringsmethode’ verspreidde zich over de rest van Azië en bereikte uiteindelijk ook Japan. In Japan werd de vis uiteindelijk samen met de rijst gegeten en dit zijn we later sushi gaan noemen. Tip: bewaar de avocado op je fruitschaal, zodat deze verder kan rijpen.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Giet het overtollige water af en zet opzij.
- Breng een pan met water aan de kook. Maak met een mes een kruisje aan de onderkant van de tomaten en dompel ze 30 seconden in het hete water. Laat de tomaten daarna afkoelen en trek het velletje eraf. Snijd de tomaat open en lepel het vruchtvlees eruit (dit gebruik je niet meer). Snijd het vruchtvlees in reepjes,
- Maak ondertussen een marinade van de vegan mayonaise, sojasaus, (sesam)olie en sambal. Roer de tomaat door de marinade en zet aan de kant.
- Schil de wortel en snijd in dunne lucifers. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
- Leg de nori vellen op een houten plank (of gebruik een sushimatje). Smeer de plakkerige risottorijst erover uit zodat 2/3 van de nori vellen zijn bedekt. Verdeel de gemarineerde tomaat, wortel en avocado over de rijst en strooi de sesamzaadjes en wat brocco cress erover. Maak de uiteinden van de nori vellen nat en rol de sushirollen stevig op.
- Snijd de rollen met een scherp mes in plakjes van circa 2 cm. Serveer de sushi op een mooie plank of schaal. Doe de overgebleven ingrediënten in een kom en serveer bij de sushi.
TIP
Heerlijk met sesamzaadjes, wasabi en sojasaus. Of maak een lekkere dip van sojasaus met chilivlokken, geperste knoflook en limoensap. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g RisottoHerkomst: IDorganics
- 3 st RomatomaatHerkomst: Organic Brothers
- 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 1 st AvocadoHerkomst: Eosta
- 4 st Nori vellenHerkomst: Terra Sana - GESANEERD
- 15 g SesamzaadjesHerkomst: Do-it
- 1 bakje Brocco cressHerkomst: Discover Fresh
- 1 el (Vegan) Mayonaise
- 2 ml Sojasaus
- 1 ml (Sesam)olie
- 0.5 el Sambal
Meet hoe goed je eet
True price -261%
Groente+ 146%
Vitaliteit+ 11%
CO2eq+ 99%
Water+ 1.711%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, 9 maanden, Seizoen, Variatie, Vegan, Gezin, Vegetarisch, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie668 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker11 g
Vet28 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit16 g
Vezels13 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Sesamzaad
Sojabonen
Vergelijkbare recepten
664 kcal
450 g groente
Seizoen, Vegan, Variatie, Vegetarisch, Glutenvrij, 9 maanden, Afvallen, Lactosevrij
590 kcal
250 g groente
9 maanden, Lactosevrij, Gezin, Lekker snel, Vegan, Variatie, Vegetarisch, Afvallen
627 kcal
200 g groente
Vegetarisch, Lekker snel, Seizoen, Afvallen, Vegan, Lactosevrij
776 kcal
300 g groente
Lactosevrij, Seizoen, Gezin, Lekker snel, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Eiwitrijk
845 kcal
300 g groente
Eiwitrijk, 9 maanden, Gezin, Glutenvrij, Lactosevrij, Variatie, Seizoen