No fish sushi met brocco cress avocado en pittige tomaat

Nog geen reviews
668 kcal
310 g groente
No fish sushi met brocco cress
arrow down

Met sushi kun je eindeloos variëren en oh wat ziet het er heerlijk en mooi uit. De sushi wordt vaak gegeten met vis maar een plantaardige variant is ook zo gemaakt. Officieel is sushi ontdekt in China, hier werd al jaren gebruikt gemaakt van de combinatie van vis en rijst. De rijst werd gebruikt om de vis goed te houden. Deze ‘conserveringsmethode’ verspreidde zich over de rest van Azië en bereikte uiteindelijk ook Japan. In Japan werd de vis uiteindelijk samen met de rijst gegeten en dit zijn we later sushi gaan noemen. Tip: bewaar de avocado op je fruitschaal, zodat deze verder kan rijpen.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Giet het overtollige water af en zet opzij.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Maak met een mes een kruisje aan de onderkant van de tomaten en dompel ze 30 seconden in het hete water. Laat de tomaten daarna afkoelen en trek het velletje eraf. Snijd de tomaat open en lepel het vruchtvlees eruit (dit gebruik je niet meer). Snijd het vruchtvlees in reepjes,
  3. Maak ondertussen een marinade van de vegan mayonaise, sojasaus, (sesam)olie en sambal. Roer de tomaat door de marinade en zet aan de kant.
  4. Schil de wortel en snijd in dunne lucifers. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  5. Leg de nori vellen op een houten plank (of gebruik een sushimatje). Smeer de plakkerige risottorijst erover uit zodat 2/3 van de nori vellen zijn bedekt. Verdeel de gemarineerde tomaat, wortel en avocado over de rijst en strooi de sesamzaadjes en wat brocco cress erover. Maak de uiteinden van de nori vellen nat en rol de sushirollen stevig op.
  6. Snijd de rollen met een scherp mes in plakjes van circa 2 cm. Serveer de sushi op een mooie plank of schaal. Doe de overgebleven ingrediënten in een kom en serveer bij de sushi.
TIP
Heerlijk met sesamzaadjes, wasabi en sojasaus. Of maak een lekkere dip van sojasaus met chilivlokken, geperste knoflook en limoensap.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 3 st RomatomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st AvocadoHerkomst: Eosta
  • 4 st Nori vellenHerkomst: Terra Sana - GESANEERD
  • 15 g SesamzaadjesHerkomst: Do-it
  • 1 bakje Brocco cressHerkomst: Discover Fresh
Zelf toevoegen
  • 1 el (Vegan) Mayonaise
  • 2 ml Sojasaus
  • 1 ml (Sesam)olie
  • 0.5 el Sambal

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -261%
vegetablecounter
Groente+ 146%
vita-score
Vitaliteit+ 11%
co2-reduction-score
CO2eq+ 99%
water-reduction-score
Water+ 1.711%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij9 maandenSeizoenVariatieVeganGezinVegetarischGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie668 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker11 g
Vet28 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit16 g
Vezels13 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Sesamzaad
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen
Kruidige viskoekjes
705 kcal
230 g groente
Gezin,   9 maanden,   Variatie,   Seizoen,   Eiwitrijk,   Lactosevrij
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden