No-breakfast burrito met scrambled tofu en zoete bataat

889 kcal
320 g groente

Deze burrito's zijn populair in het zuiden van de Verenigde Staten. Daar worden ze tijdens het ontbijt gegeten, vandaar ook de naam breakfast burrito's. We gebruiken het recept nu als avondeten, daarvoor is het ook meer dan voldoende. Origineel bevatten breakfast burrito's altijd eieren en aardappels. Deze vervangen we door tofu en zoete aardappel. Tofu kun je heel makkelijk kruimelen en kruiden, zo lijkt het net scrambled egg! Tip: Haal de avocado uit de zak en laat verder rijpen op je fruitschaal.

No-breakfast burrito

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Zoete bataat Herkomst: Solid
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflook Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 100 g Spinazie Herkomst: Udea Snijderij
  • 1 st Avocado Herkomst: Befair
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
  • 200 g Tofu Herkomst: prolaterre 500 g
  • 2 tl Kurkuma, rasp Herkomst: Ipoki
  • 4 st Bundle - Tortilla wraps extra vezel Herkomst: Amaizin
Zelf toevoegen
  • 0.5 el Bakolie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete bataat, snijd klein en rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bataat zacht is.
  2. Pel en snipper intussen de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Druppel een beetje limoensap over de avocado.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Verkruimel de tofu en voeg toe aan de pan. Schil en rasp de kurkuma erboven en roerbak ongeveer 10 minuten totdat de tofu bruin/geel kleurt. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper.
  4. Verwarm de tortilla wraps kort in een droge bakpan (ze mogen nog wel een beetje flexibel zijn).
  5. Beleg de tortilla wraps met de spinazie, geroosterde zoete bataat en het tofu-mengsel. Garneer met de avocado en wat limoensap.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Bak de zoete bataat blokjes in een bakpan met een klein scheutje water gaar. Je kunt de burrito’s na het oprollen nog aanbakken in de pan.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -26%
vegetablecounter
Groente + 154%
vita-score
Vitaliteit + 18%
co2-reduction-score
CO2 eq -52%
water-reduction-score
Water -78%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVegetarischVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie889 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker12 g
Vet49 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit24 g
Vezels9 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Gluten
Tarwe
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten