No-breakfast burrito

No-breakfast burrito met scrambled tofu en zoete bataat

| 889 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Vegetarisch, Vegan
Peulvruchten
Gluten
Tarwe
Sojabonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 el Kurkuma, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 1 st KnoflookHerkomst: Proaco
  • 100 g Spinazie
  • 1 st AvocadoHerkomst: Axarquia
  • 4 st Bundle - Tortilla wraps extra vezel
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fairtrasa
  • 200 g Tofu
  • 300 g Zoete bataatHerkomst: Solid

Zelf toevoegen

  • 0.5 el Bakolie
  • 2 el Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente320 g
vita-scoreVitaliteit62 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq805 g
water-reduction-scoreWater13,8 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete bataat, snijd klein en rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bataat zacht is.
  2. Pel en snipper intussen de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Druppel een beetje limoensap over de avocado.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Verkruimel de tofu en voeg toe aan de pan. Schil en rasp de kurkuma erboven en roerbak ongeveer 10 minuten totdat de tofu bruin/geel kleurt. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper.
  4. Verwarm de tortilla wraps kort in een droge bakpan (ze mogen nog wel een beetje flexibel zijn).
  5. Beleg de tortilla wraps met de spinazie, geroosterde zoete bataat en het tofu-mengsel. Garneer met de avocado en wat limoensap.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Bak de zoete bataat blokjes in een bakpan met een klein scheutje water gaar. Je kunt de burrito’s na het oprollen nog aanbakken in de pan.

II

Deze burrito's zijn populair in het zuiden van de Verenigde Staten. Daar worden ze tijdens het ontbijt gegeten, vandaar ook de naam breakfast burrito's. We gebruiken het recept nu als avondeten, daarvoor is het ook meer dan voldoende. Origineel bevatten breakfast burrito's altijd eieren en aardappels. Deze vervangen we door tofu en zoete aardappel. Tofu kun je heel makkelijk kruimelen en kruiden, zo lijkt het net scrambled egg! Tip: Haal de avocado uit de zak en laat verder rijpen op je fruitschaal.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie889 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker12 g
Vet49 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit24 g
Vezels9 g
Zout0.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Gluten
Tarwe
Sojabonen