Nasi kuning (gele rijst met kokos) en ei met sticky aubergine en pinda's
4,1
853 kcal
270 g groente
In Indonesië verrichten ze wonderen met rijst en dit is echt een fantastische variant: gele rijst. De rijst kleuren we geel met kurkuma (of koenjit). Vandaag met een snelle, sticky aubergine (die overigens ook niet mag ontbreken in een gemiddelde salade) en spinazie.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 tl Verse kurkuma Herkomst: Ipoki
- 150 g Witte snelkookrijst Herkomst: IDorganics
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 300 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
- 25 g Pinda's ongezouten Herkomst: IDorganics
- 20 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 1 el (Sesam)olie
- 2 el Ketjap
- 1 tl Agavesiroop of honing
- 1 tl Sambal
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Schil en rasp de kurkuma. Doe de rijst in een kookpan, voeg de kurkuma en de kokosmelk toe en vul aan met water. Kook de rijst afgedekt in 12 minuten gaar, roer af en toe. Giet indien nodig het overtollige vocht af. Kluts de eieren en schep door de gekookte rijst. Meng goed en laat afgedekt na garen.
- Pel de knoflook en snijd fijn. Was de spinazie grondig in een zeef onder de kraan, laat uitlekken en snijd in reepjes. Was de aubergine en snijd in kleine blokjes.
- Verwarm de olie in een brede bakpan en bak eerst de aubergine 3-4 minuten op een hoog vuur. Voeg de ketjap, agavesiroop of honing, sambal en knoflook toe, samen met een scheutje water. Schud om en schep uit de pan. Voeg een beetje extra water toe, doe de spinazie erbij en laat slinken. Maak eventueel nog op smaak met peper en zout.
- Serveer de gele kokosrijst met de sticky aubergine en spinazie. Besprenkel met limoensap en strooi de pinda's en sesamzaadjes erover.
TIP
Je kunt de rijst ook nog even opbakken als je dat lekker vindt. En de eitjes als een omeletje erbij serveren. 4,1
Meet hoe goed je eet
True price -16%
Groente + 114%
Vitaliteit + 28%
CO2 eq -37%
Water + 96%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Glutenvrij, Lactosevrij, Vegetarisch, Variatie, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie853 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker13 g
Vet44 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit20 g
Vezels12 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Ei
Sesamzaad
Pinda's
Sojabonen


