Pel de ui en snijd in ringen. Snijd eventuele grote stukken spek in kleinere stukjes.
Verwarm olie in een bakpan en bak de spekblokjes samen met de ui 3-5 minuten op een hoog vuur. Schep uit de pan en leg opzij. Was de tomaat, snijd klein en bak in dezelfde pan helemaal zacht. Breng op smaak met tijm, peper en zout.
Verwarm een andere pan. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd klein. Laat slinken en kruid met peper en zout.
Verdeel de spinazie, ui, tomaat en spek over de naan. Bestrooi met kaas en bak de pizza's 7-10 minuten in de hete oven.
TIPHeb je kritische eters aan tafel? Bak dan de uiringen in een aparte bakpan op een laag vuur gedurende de bereiding van de pizza en verdeel deze over jouw eigen pizza.
II
Naan is een luchtig plat brood met Indiase roots. Van onze biologische naan kun je onbezorgd genieten, want ze bevat geen suiker of andere onnodige ingrediënten. Vandaag maken we er een makkelijke, maar gezonde pizza van die je in een handomdraai op tafel zet. Deze variant is ook een grote hit op feestjes en helemaal leuk als kleintjes kunnen helpen beleggen.