Mummie pot pie met prei en wortel

779 kcal
320 g groente

Dit weekend is het Halloween. Daarom vandaag een ‘angstaanjagende’ mummie pot pie op het menu. Een pot pie is eigenlijk een ragout onder een bladerdeeg dakje. Speciaal voor Halloween hebben we er een mummie van gemaakt. Leuk om te zien maar vooral ook erg lekker! Heb je geen zin om mummies te maken, dan bedek je de ragout met het bladerdeeg en bak je dit in de oven.

Mummie pot pie

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflook Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 300 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 200 g Kalfsgehakt Herkomst: ecofields
  • 0.5 st Bladerdeeg Herkomst: Donaustrudel
Zelf toevoegen
  • 250 ml Bouillon
  • 25 g Boter
  • 45 g Meel
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui en knoflook. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd in dunne ringetjes. Was of schil de wortel en snijd klein.
  2. Smelt de boter in een ruime steelpan en roer het meel erdoor. Laat het meel op een zacht vuur gaar worden. Het is gaar als het geheel (de roux) een beetje zanderig aanvoelt. Voeg nu met een garde langzaam de groentebouillon toe en breng het al roerend zachtjes aan de kook. Proef en breng op smaak met peper.
  3. Verwarm olie in een grote bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Roerbak het kalfsgehakt enkele minuten mee. Voeg de wortel en prei toe en bak afgedekt 10 minuten. Bewaar een paar stukjes wortel voor de oogjes van de mummie.
  4. Roer de groenten en het vlees door de ragout. Verdeel de ragout over ovenbestendige schaaltjes. Gebruik per persoon 1 schaaltje.
  5. Rol het bladerdeeg iets uit. Bestrijk de randen van de schaaltjes met olie en bedek de bakjes met reepjes bladerdeeg, zodat het op een mummie gaat lijken. Maak van twee stukjes wortel de oogjes. Bestrijk het bladerdeeg met olie (of eigeel).
  6. Bak de mummie pot pies in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
TIP
Geen zin om mummies te maken? gebruik dan een grote ovenschaal en dek de ragout af met het deeg.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -10%
vegetablecounter
Groente + 154%
vita-score
Vitaliteit + 23%
co2-reduction-score
CO2 eq + 56%
water-reduction-score
Water -29%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinEiwitrijkVariatieSeizoen9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie779 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker13 g
Vet35 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit40 g
Vezels14 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Lactose
Melk
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten