Mummie pot pie met prei en doperwten

Nog geen reviews
754 kcal
0 g groente
Mummie pot pie
arrow down

Volgende week is het Halloween. Daarom vandaag een ‘angstaanjagende’ mummie pot pie op het menu. Een pot pie is eigenlijk een ragout onder een bladerdeeg dakje. Speciaal voor Halloween hebben we er een mummie van gemaakt. Leuk om te zien maar vooral ook erg lekker! Heb je geen zin om mummies te maken, dan bedek je de ragout met het bladerdeeg en bak je dit in de oven.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng water aan de kook en los het groentebouillontablet hierin op. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de prei grondig en snijd in dunne ringetjes. Schil de wortels en snijd klein. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan.
  2. Smelt de boter in een ruime steelpan en roer het meel erdoor. Laat het meel op een zacht vuur gaar worden. Het is gaar als de roux een beetje zanderig aanvoelt. Voeg nu met een garde langzaam de groentebouillon toe en breng het aan de kook. Roer tussentijds goed door totdat het een dikke romige saus wordt. Proef en breng op smaak met peper.
  3. Verwarm olie in een grote bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Roerbak het shoarmavlees enkele minuten mee. Voeg de wortel, prei en doperwten toe en bak afgedekt 10 minuten. Bewaar een paar stukjes wortel of een paar doperwten voor de oogjes van de mummie.
  4. Roer de groenten en shoarma door de ragout. Verdeel de ragout over ovenbestendige schaaltjes. Gebruik per persoon 1 schaaltje.
  5. Rol het bladerdeeg iets uit. Bestrijk de randen van de schaaltjes met wat eigeel en bedek de bakjes met reepjes bladerdeeg, zodat het op een mummie gaat lijken. Maak van twee stukjes wortel of doperwtjes op elk schaaltje twee oogjes. Bestrijk het bladerdeeg met eigeel.
  6. Bak de mummie pot pies in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
TIP
Je kunt voor de oogjes van de mummie bijvoorbeeld ook olijven gebruiken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Groentebouillontablet (zoutarm)Herkomst: your organic nature
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 200 g DoperwtenHerkomst: Your Organic Nature
  • 200 g VarkensshoarmaHerkomst: Future Food Group
  • 0.5 st BladerdeegHerkomst: Donaustrudel
Zelf toevoegen
  • 250 ml Water
  • 25 g Boter
  • 45 g Meel
  • 1 el Bakolie
  • 0.5 st Ei geel

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVariatieSeizoenEiwitrijk9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie754 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker11 g
Vet35 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit39 g
Vezels13 g
Zout2.2 g
Allergenen informatie
Gluten
Peulvruchten
Ei
Melk
Lactose
Mais
Tarwe
Varken

Vergelijkbare recepten