Muesli koek met vijgen -
Nog geen reviews
586 kcal
0 g groente

Vijgen zijn één van de zoetste vruchten. In Nederland en België worden ze voornamelijk gekonfijt gegeten. De vijg is eigenlijk een schijnvrucht, de pitjes binnenin zijn eigenlijk de vruchtjes. De kleur kan variëren van licht groen tot donker paars. Vandaag verwerken we de vijg in mueslikoek. Hierdoor krijgt de koek een lekker zoete smaak.
Bereiding (60 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Snijd de vijgen klein. Verwarm de boter en honing in een steelpan tot het vloeibaar is. Meng in een ruime kom de vijgen, muesli, quinoa, boter en honing. Doe de bloem erbij en roer goed door elkaar.
- Schep het mengsel in de bakvorm en druk goed aan. Bak 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de muesli uit de oven en laat minimaal een half uur afkoelen. Snijd daarna in repen.
TIP
Ook lekker met noten erdoor.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Geroosterde muesliHerkomst: de halm - wd voorraad
- 50 g QuinoaHerkomst: ekomenu maatwerk 130 g
- 120 g BoterHerkomst: Weerribben Zuivel
- 100 g Gedroogde vijgenHerkomst: ekoplaza
- 100 g Bloem
- 50 tl Honing
Meet hoe goed je eet
True price
Groente -100%
Vitaliteit
CO2eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, 9 maanden, Variatie, Seizoen, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie586 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker32 g
Vet27 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit9 g
Vezels7 g
Allergenen informatie
Gluten
Lactose
Melk
Tarwe
Noten