Moqueca - Braziliaanse visstoof met basmatirijst, limoen en koriander

Nog geen reviews
725 kcal
230 g groente
Moqueca - Braziliaanse visstoof

Deze visstoof, ook wel moqueca genoemd, staat in Brazilië regelmatig op tafel. Voor de visliefhebber is dit een echte traktatie! Er bestaan vele variaties op de moqueca, maar witvis, limoen, tomaat, paprika en kokosmelk (of room zoals in dit recept) zitten er eigenlijk altijd wel in. Enjoy!

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en laat afgedekt nagaren.
  2. Snijd de vis in stukken. Rasp de schil van de limoen en pers daarna uit. Pel de knoflook en snijd klein. Doe de vis samen met de limoensap en -schil en de helft van de knoflook in een kom. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
  3. Pel de ui en snijd klein. Was de paprika en tomaat en snijd klein. Snijd de rode peper in plakjes. Hak de koriander grof. Bereid de (vis)bouillon.
  4. Verhit olie in een pan en fruit de ui, overgebleven knoflook en paprika 5 minuten. Voeg de rode peper, paprikapoeder en komijnpoeder toe en bak 1 minuut mee. Schenk de kokosmelk en (vis)bouillon in de pan, voeg de tomaat toe en breng aan de kook. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Doe de gemarineerde vis in de pan en laat 5 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
  5. Serveer de rijst met de visstoof en garneer met de koriander.
TIP
Heb je meer tijd? Laat de vis minimaal 30 minuten marineren voor een nog intensere smaak.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 200 g HeekfiletHerkomst: Fish and more
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g PuntpaprikaHerkomst: Lukassen
  • 200 g TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 200 ml KokosmelkHerkomst: Amaizin
Zelf toevoegen
  • 200 ml (Vis)bouillon
  • 2 el Olie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 2 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente+ 83%
vita-score
Vitaliteit+ 56%
co2-reduction-score
CO2eq -43%
water-reduction-score
Water+ 142%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGlutenvrijVariatieSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie725 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker10 g
Vet35 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit27 g
Vezels7 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Vis
Koriander
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan