Verhit olie in een ruime soeppan. Pel en snipper de ui en fruit 2 minuten. Voeg het water en het miso tablet toe en breng aan de kook.
Schil of was intussen de wortel en schaaf in lange linten. Was de paksoi, snijd het witte deel in grove stukken en het groene blad in repen. Voeg de wortel en het paksoi wit toe aan de miso bouillon en breng aan de kook.
Pel de knoflook. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de kip in 10 minuten goudbruin. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en (chili)peper.
Spoel de zwarte bonen in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de soep. Verwarm ook het groene paksoi blad nog enkele minuten mee.
Schep de miso soep in mooie kommen en verdeel de kip erover.
TIPOok erg lekker met verse koriander.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Miso is een smaakmaker. Het wordt gemaakt van een gefermenteerd mengsel van koji, sojabonen, gerst en zout. Het fermentatieproces zorgt ervoor dat miso zijn unieke smaak krijgt. In het Japans noemt men miso de vijfde smaak, ofwel umami. Dit, omdat miso niet zoet, zuur, zout of bitter is, maar een geheel eigen smaak heeft. Deze Japanse bouillon bevordert de spijsvertering en heeft een gunstige werking op de darmflora. Erg gezond dus!