200 g Kipdijbeenfilet, blokjesHerkomst: ekomenu maatwerk 200 g
2 st Knoflookteen
1 st PaksoiHerkomst: Puur Origine
200 g WortelHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
snufje Peper
500 ml Water
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente350 g
Vitaliteit70 Punten
CO2eq1.204 g
Water42,4 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verhit bakolie in een ruime soeppan. Pel en snipper de ui. Fruit de ui 3 minuten. Voeg het water en miso tablet toe en laat de bouillon 15 minuten zachtjes koken.
Schrap intussen de wortels en schaaf in lange linten. Verwijder de onderkant van de paksoi en trek de bladeren uit elkaar. Was de bladeren met koud water. Snijd het witte deel in grove stukken en het groene blad in dunne reepjes (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden). Was de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
Pel de knoflook. Bestrooi de kip met peper. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de kip in 10 minuten goudbruin. Pers de knoflook erboven uit. Schep de kip uit de pan en zet afgedekt opzij. Roerbak het witte deel van de paksoi samen met de paprikareepjes circa 5 minuten in dezelfde koekenpan en voeg daarna toe aan de soeppan.
Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan. Verwarm de bonen en het groene blad van de paskoi nog 5 minuten mee met de soep.
Snijd de verse koriander fijn. Schep alles in mooie kommen en verdeel de kip en verse koriander erover.
TIPOok lekker met gesneden chilipeper en sesamolie.
II
Miso is een smaakmaker. Het wordt gemaakt van een gefermenteerd mengsel van koji, sojabonen, gerst en zout. Het fermentatieproces zorgt ervoor dat miso zijn unieke smaak krijgt. In het Japans noemt men miso de vijfde smaak, ofwel umami. Dit, omdat miso niet zoet, zuur, zout of bitter is, maar een geheel eigen smaak heeft. Deze Japanse bouillon bevordert de spijsvertering en heeft een gunstige werking op de darmflora. Erg gezond dus!