Miso-wortel-noodles met kip en zwarte bonen ! Weinig koolhydraten

534 kcal
350 g groente

KOOLHYDRAATARM Miso is een smaakmaker. Het wordt gemaakt van een gefermenteerd mengsel van koji, sojabonen, gerst en zout. Het fermentatieproces zorgt ervoor dat miso zijn unieke smaak krijgt. In het Japans noemt men miso de vijfde smaak, ofwel umami. Dit, omdat miso niet zoet, zuur, zout of bitter is, maar een geheel eigen smaak heeft. Deze Japanse bouillon bevordert de spijsvertering en heeft een gunstige werking op de darmflora. Erg gezond dus!

Miso-wortel-noodles met kip en zwarte bonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Miso tablet Herkomst: Danival
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 1 st Paksoi Herkomst: Puur Origine
  • 2 st Knoflookteen
  • 200 g Kipdijbeenfilet Herkomst: Kemper Kip
  • 200 g Zwarte bonen Herkomst: Amaizin
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 500 ml Water
  • 200 snufje Peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verhit bakolie in een ruime soeppan. Pel en snipper de ui. Fruit de ui 3 minuten. Voeg het water en miso tablet toe en laat de bouillon 15 minuten zachtjes koken.
  2. Schrap intussen de wortels en schaaf in lange linten. Verwijder de onderkant van de paksoi en trek de bladeren uit elkaar. Was de bladeren met koud water. Snijd het witte deel in grove stukken en het groene blad in dunne reepjes (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden). Was de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
  3. Pel de knoflook. Snijd de kip klein en bestrooi met peper. Verhit olie in een bakpan en roerbak de kip in 10 minuten goudbruin. Pers de knoflook erboven uit. Schep de kip uit de pan en zet afgedekt opzij. Roerbak het witte deel van de paksoi samen met de paprikareepjes circa 5 minuten in dezelfde koekenpan en voeg daarna toe aan de soeppan.
  4. Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan. Verwarm de bonen en het groene blad van de paskoi nog 5 minuten mee met de soep.
  5. Snijd de verse koriander fijn. Schep alles in mooie kommen en verdeel de kip en verse koriander erover.
TIP
Ook lekker met gesneden chilipeper en sesamolie.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -30%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 26%
co2-reduction-score
CO2 eq -63%
water-reduction-score
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie534 kcal
Koolhydraten23 g
Suiker12 g
Vet35 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit26 g
Vezels11 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Tarwe
Kip
Gluten
Koriander
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten