Midden-Oosterse aubergine bowl met snijbiet granaatappel en walnoot

Nog geen reviews
715 kcal
280 g groente

Fesenjan is een traditioneel gerecht uit Iran met kip, granaatappelsiroop en walnoten. Vandaag bereiden we een recept geïnspireerd op de Fesenjan, maar dan vegetarisch met aubergine. Lekker snel en lekker gezond. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar niet in de koelkast, maar op een donkere plaats.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Snijd de aubergine in blokjes en bestrooi met zout. Laat de aubergine 5-10 minuten liggen en dep dan droog met keukenpapier. Bereid de bouillon.
  2. Pel de knoflook. Roer de yoghurt los met olijfolie extra vierge, zout en peper en de pers de knoflook erboven uit. Zet opzij. Hak de walnoten grof en rooster enkele minuten in een droge bakpan. Schep daarna uit de pan en leg opzij.
  3. Pel en snipper de ui. Was de snijbiet en snijd in reepjes. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en aubergine 3-5 minuten op een hoog vuur. Voeg de snijbiet toe en bak nog 1 minuut mee. Blus af met de bouillon, temper het vuur en laat afgedekt 10-15 minuten garen. Breng daarna op smaak met kaneelpoeder, komijn, paprikapoeder, zout en (chili)peper.
  4. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan. Halveer de granaatappel, houd hem ondersteboven boven een kom en geef een aantal forse tikken op de schil met een pollepel. De pitjes laten dan gemakkelijk los (let op: granaatappel geeft erg af). Doe de helft van de granaatappelpitjes samen met de kikkererwten en walnoten bij de aubergine en verwarm nog enkele minuten.
  5. Serveer de rijst met het auberginemengsel en de frisse yoghurt. Garneer met overgebleven granaatappelpitjes.
TIP
Heb je nog ras el hanout kruiden in huis? Deze zijn ook heel erg lekker bij dit gerecht.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 1 st AubergineHerkomst: Ecoveg
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 75 ml Volle roeryoghurtHerkomst: Pur Natur
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 150 g SnijbietHerkomst: De Waog
  • 0.5 st GranaatappelHerkomst: Solid
  • 200 g KikkererwtenHerkomst: Machandel
Zelf toevoegen
  • 250 ml Groentebouillon
  • 2 el Olie
  • 0.5 tl Kaneelpoeder
  • 2 tl Komijn
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -46%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 70%
co2-reduction-score
CO2eq -55%
water-reduction-score
Water+ 161%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijVegetarischVariatie9 maandenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie715 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker18 g
Vet28 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit19 g
Vezels15 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Lactose
Noten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan