Midden-Oosterse stamppot

Midden-Oosterse stamppot met falafelballetjes

| 612 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegan, Lactosevrij, Vegetarisch, Afvallen, 9 maanden, Variatie, Glutenvrij
Koriander
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 400 g Pompoen, gesneden
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 2 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 350 g Kikkererwten
  • 150 g Mini falafelballetjesHerkomst: Florentin

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el (Plantaardige) yoghurt
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente270 g
vita-scoreVitaliteit72 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq629 g
water-reduction-scoreWater47,2 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de pompoenblokjes. Kook in 15 minuten gaar. Spoel de kikkererwten in een zeef af onder de kraan en verwarm 2/3 van de kikkererwten de laatste 5 minuten mee met de pompoen. Giet vervolgens het water goed af en stamp of pureer de pompoen en kikkererwten tot een geheel (voeg eventueel een scheutje kookvocht toe). Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd intussen de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes. Hou je niet van pit? Verwijder dan eerst de zaadjes. Verhit olie in een bakpan en bak de rode peper, prei en de rest van de kikkererwten circa 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met ras el hanout kruiden.
  3. Pel intussen de knoflook. Was de peterselie en snijd klein. Roer de (plantaardige) yoghurt met de peterselie los en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit olie in een pan en roerbak de falafelballetjes goudbruin.
  5. Schep het preimengsel door de stamppot en serveer met de falafelballetjes en de yoghurtsaus.
TIPDeze stamppot is ook erg lekker met gedroogde vruchten zoals dadels, vijgen of abrikozen.

II

De typische smaak van deze Midden-Oosterse stamppot komt van de ras el hanout. Ras el hanout betekent letterlijk ‘het beste van de winkel’ en bevat de kruiden en specerijen die de handelaar op dat moment te bieden heeft. Veel voorkomende kruiden en specerijen van de mix zijn: kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nigellazaad, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment. Lekker spicy dus! 'Inspired by Ralph Moorman'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie612 kcal
Koolhydraten46 g
Suiker6 g
Vet25 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit22 g
Vezels20 g
Zout1.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Koriander
Peulvruchten