Midden-Oosterse lamsgehaktballetjes

Midden-Oosterse lamsgehaktballetjes met couscous en koriander-yoghurtsaus

| 753 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,4
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Eiwitrijk, Gezin, Variatie, Seizoen, 9 maanden
Gluten
Lam
Lactose
Melk
Koriander
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Forc
  • 200 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar
  • 200 g Lamsgehakt
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 150 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
  • 75 ml YoghurtHerkomst: Pur Natur
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 3 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente270 g
vita-scoreVitaliteit74 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.070 g
water-reduction-scoreWater20,5 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de volkoren couscous in een kom en schenk het water erover, totdat de couscous net onder water staat. Zet afgedekt opzij en roer de couscous na 10 minuten los met een vork.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper heel klein. Was of schil de wortel en raapjes en snijd klein. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in stukken.
  3. Verwarm olie in een ruime wok of bakpan en fruit de ui, de helft van de knoflook en de peper op een 2 minuten op een laag vuur. Bak de wortel, raapjes en prei met de ui mee en breng op smaak met ras el hanout, zout en peper. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt sudderen.
  4. Was de koriander en snijd fijn. Meng het lamsgehakt met de helft van de koriander, zout en (chili)peper. Kneed alles goed door elkaar en draai kleine balletjes ervan. Verhit olie in een kleine bakpan en bak de gehaktballetjes op een hoog vuur rondom bruin. Doe de balletjes in de pan bij de groenten en laat verder garen.
  5. Roer de yoghurt los en meng met de overgebleven koriander en knoflook. Breng verder op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper. Serveer de couscous op een mooie schaal met daarop de groenten en pittige lamsgehaktballetjes. Heerlijk met een dot koriander-yoghurtsaus.
TIPOok erg lekker met amandelschaafsel of gedroogd fruit.

II

Koriander heeft een uitgesproken smaak, die heerlijk combineert met uiteenlopende gerechten. You love it or you hate it. Vandaag mengen we fijngesneden koriander door het sausje en door het lamsgehakt.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie753 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker16 g
Vet35 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit34 g
Vezels16 g
Zout0.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Lam
Lactose
Melk
Koriander
Tarwe