Midden-Oosterse gehaktballetjes met koolrabi en koriander

736 kcal
250 g groente

Koriander heeft een uitgesproken smaak, die heerlijk combineert met uiteenlopende gerechten. Dit specerij komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. Maar onze biologische plantjes worden geteeld bij Herbio in België. Koriander, you love it or you hate it. Voor de liefhebbers mengen we vandaag fijngesneden koriander door het gehakt.

Midden-Oosterse gehaktballetjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren couscous Herkomst: IDorganics
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 1 st Koolrabi Herkomst: de Waog
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 2 tl Ras el hanout Herkomst: Organic Flavour Company
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 200 g Rundergehakt Herkomst: Future Food Group
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en schenk het water erover, totdat de couscous net onder water staat. Zet afgedekt opzij en roer de couscous na 10 minuten los met een vork.
  2. Snijd de rode peper heel klein. Was of schil de koolrabi en wortel en snijd klein. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in stukken.
  3. Verwarm olie in een ruime wok of bakpan en fruit de peper 2 minuten op een laag vuur. Bak de koolrabi, wortel en prei mee en breng op smaak met ras el hanout, zout en peper. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt sudderen.
  4. Snijd de koriander en snijd fijn. Meng het gehakt met de helft van de koriander, zout en peper. Kneed alles goed door elkaar en draai kleine balletjes ervan. Verhit olie in een kleine bakpan en bak de gehaktballetjes op een hoog vuur rondom bruin. Doe de balletjes in de pan bij de groenten en laat verder garen.
  5. Serveer de couscous op een mooie schaal met daarop de groenten en pittige gehaktballetjes. Werk af met de overgebleven koriander.
TIP
Meng een scheutje olijfolie extra vierge of boter door de couscous als deze nog warm is. Heerlijk met een yoghurtsausje!
4,2
Gemiddelde van 62 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -29%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 45%
co2-reduction-score
CO2 eq -32%
water-reduction-score
Water -26%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkSpecialsGezinVariatieLekker snelSeizoen9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie736 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker10 g
Vet35 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit34 g
Vezels17 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Gluten
Rund
Paprika
Lactose
Melk
Koriander
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten