Me­di­ter­ra­ne plaattaart met gegrilde aubergine, ui en paprika

817 kcal
250 g groente

De plaattaart van vandaag is geïnspireerd op de Mediterraanse keuken. De basis van deze keuken bestaat uit verschillende groenten zoals paprika, aubergine, ui en peulvruchten zoals kikkererwten. Verder worden er vaak knoflook en andere specerijen gebruikt. Deze ingrediënten combineren we op een heerlijke Mediterrane plaattaart. Niet alleen lekker, maar ook een plaatje om te zien! Tip: bewaar de aubergine niet in de koelkast, maar op een donkere plek.

Me­di­ter­ra­ne plaattaart

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Bladerdeeg Herkomst: Donaustrudel
  • 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 2 tl Ras el hanout Herkomst: Organic Flavour Company
  • 100 g Hummus Herkomst: Florentin
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg en plaats het 5 minuten onderin de voorverwarmde oven. Haal het deeg uit de oven, als het lichtbruin van kleur is.
  3. Was de aubergine, snijd in plakken en bestrooi met zout. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Verhit een grillpan of een bakpan en gril of bak de aubergine en paprika lichtbruin.
  4. Pel de ui en snijd in halve ringen. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten en ui met de ras el hanout, olijfolie, zout en peper.
  5. Meng de hummus met een scheutje water en paprikapoeder. Besmeer het voorgebakken bladerdeeg losjes met de hummus. Beleg vervolgens met de gegrilde groenten, ui en kikkererwten. Breng op smaak met zout en (chili)peper. Bak de plaattaart nog circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met verse koriander.
TIP
Strooi een klein beetje paneermeel over het bladerdeeg, dat absorbeert het vocht.
4,5
Gemiddelde van 17 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -28%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 26%
co2-reduction-score
CO2 eq -63%
water-reduction-score
Water -39%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVeganVariatieVegetarischSpecialsLactosevrijGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie817 kcal
Koolhydraten93 g
Suiker13 g
Vet34 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit27 g
Vezels16 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Paprika
Peulvruchten
Tarwe
Sesamzaad
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten