Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Koolhydraatbewust
MaisKorianderLactoseMelkPeulvruchtenPaprika
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
2 el Mexicaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
200 g MaisHerkomst: Machandel
400 g KidneybonenHerkomst: La bio idea
1 st AvocadoHerkomst: Axarquia
250 g PuntpaprikaHerkomst: Solid
75 ml YoghurtHerkomst: Sobbeke
0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
2 st UiHerkomst: Greenorganics
5 g Verse korianderHerkomst: Forc
Zelf toevoegen
1 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente310 g
Vitaliteit82 Punten
CO2eq1.332 g
Water110 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Spoel de kidneybonen en maïs in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken.
Pel de ui en snijd in ringen. Snijd de rode peper heel klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes.
Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui, rode peper en paprika 3-5 minuten. Voeg de bonen en maïs toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met de Mexicaanse kruiden, zout en peper.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit. Prak de avocado met de yoghurt en olijfolie extra vierge tot een sausje. Breng op smaak met een deel van de koriander, zout en peper.
Serveer de Mexicaanse schotel met de avocadosaus. Garneer met overgebleven koriander.
TIPHeb je toevallig kaas in huis? Het is lekker om wat kaas over de schotel te raspen. Het sausje is ook erg lekker met citroensap.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een snelle en voedzame bonenschotel met kidneybonen. Rode kidneybonen bevatten veel gezonde voedingsstoffen. Ze zijn rijk aan eiwitten, mineralen en vezels en bovendien zijn ze makkelijk verteerbaar. Bij deze snelle schotel serveren we een lekkere avocadosaus. Tip: Haal de avocado uit de zak en laat deze verder rijpen op je fruitschaal.