Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onderin de hete oven. Haal het deeg uit de oven en leg opzij.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Spoel de maïs in een zeef onder de kraan. Was de spinazie en snijd kleiner. Was en halveer de tomaatjes.
Meng de zure room met de Mexicaanse kruiden en besmeer het flammkuchendeeg losjes met het zure room mengsel. Beleg de flammkuchen met de ui, maïs, spinazie en tomaatjes. Past niet alles op de flammkuchen? Maak dan een salade van de overgebleven ingrediënten. Bestrooi met de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper.
Bak de flammkuchen nog 10-15 minuten bovenin de hete oven.
TIPHou je van pit? Druppel dan wat tabasco over de flammkuchen.
II
Voor biodynamische telers is maïs een waardevol gewas in de vruchtcyclus, door de dichte groei blijft het land vrij van onkruid. Maïs wordt vaak gegeten als groente, maar wist je dat maïs eigenlijk een graansoort is? Het is een bron van vezels, vitamine B en eiwitten. Vooral de vezels zorgen ervoor dat maïs positieve effecten op onze gezondheid heeft. Het zorgt voor een gezonde bloedsuikerspiegel en helpt het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.