Mexicaanse flammkuchen met gehakt crispy maïs en zure room

728 kcal
250 g groente

Voor biodynamische telers is maïs een waardevol gewas in de vrucht-cyclus, door de dichte groei blijft het land vrij van onkruid. Maïs wordt vaak gegeten als groente, maar wist je dat maïs eigenlijk een graansoort is? En het past ook nog eens perfect bij deze Mexicaanse flammkuchen.

Mexicaanse flammkuchen met gehakt

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
  • 100 g Spinazie Herkomst: Oegema
  • 100 g Rundergehakt Herkomst: Future Food Group
  • 2 tl Mexicaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
  • 200 g Mais Herkomst: Your Organic Nature
  • 200 g Cherrytomaatjes Herkomst: Agrologica
  • 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 65 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje (Chili)peper en zout

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onderin de hete oven. Haal het deeg uit de oven en leg opzij.
  2. Was de spinazie en snijd kleiner. Verhit olie in een bakpan en rul het gehakt. Voeg de spinazie toe en laat kort slinken. Maak op smaak met de helft van de Mexicaanse kruiden, zout en peper.
  3. Spoel de maïs in een zeef onder de kraan. Was en halveer de tomaatjes. Beleg de flammkuchen met het gehakt, maïs en tomaatjes. Past niet alles op de flammkuchen? Maak dan een salade van de overgebleven ingrediënten. Bestrooi met de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper
  4. Bak de flammkuchen nog 10-15 minuten bovenin de hete oven. Meng de zure room met de rest van de Mexicaanse kruiden en verdeel deze over de flammkuchen.
TIP
Hou je van pit? Druppel dan wat tabasco over de flammkuchen.
4,0
Gemiddelde van 3 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 15%
co2-reduction-score
CO2 eq -17%
water-reduction-score
Water -25%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieSeizoen9 maandenGezinLekker snelEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie728 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker10 g
Vet31 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit32 g
Vezels10 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Rund
Tarwe
Lactose
Mais
Gluten
Paprika
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten