Mexicaanse bowl met gekruide rijst

Mexicaanse bowl met gekruide rijst avocado en cashewnoten

| 798 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Lekker snel, Gezin, Glutenvrij, Vegetarisch, 9 maanden, Variatie
Noten
Peulvruchten
Melk
Lactose
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
  • 2 el Mexicaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 300 g PuntpaprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 200 g Zwarte bonenHerkomst: Amaizin
  • 60 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 25 g Cashewnoten
  • 1 st AvocadoHerkomst: Axarquia

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 3 el Azijn
  • 50 ml Water
  • 2 el Olie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit82 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq913 g
water-reduction-scoreWater106,6 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet het water af en laat de rijst afkoelen.
  2. Pel de ui, snijd in ringen en leg in een bakje. Breng het water met de azijn aan de kook en schenk dit over de ui. Laat marineren in de koelkast.
  3. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd ook in reepjes. Giet de bonen af en laat uitlekken.
  4. Rooster de cashewnoten in een droge, brede pan. Schep uit de pan en leg opzij. Gebruik de pan van de cashewnoten en bak de paprika met een scheut olie op een hoog vuur lichtbruin in 2-3 minuten. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend mee. Verwarm ook de zwarte bonen mee en breng op smaak met Mexicaanse kruiden, zout en peper. Verwarm goed door.
  5. Maak de bowl op met onderin de rijst met paprika en zwarte bonen. Daarop de avocado, ingelegde uien en cashewnoten. Erbij een schep crème fraîche.
TIPJe kunt ook de zwarte bonen verwarmen, mengen met de room en er een grove puree van maken. Dit is een bekend gerecht in Mexico, dat vaak gemaakt wordt van overgebleven bonen.

II

Deze bowl met een Mexicaans tintje is een echte topper voor groot en klein en staat lekker snel op tafel. De heerlijke smakende rijst geeft net iets extra's en de groente bij dit gerecht zijn altijd goed. Heb je lastige eters aan tafel? Maak dan verschillende bakjes en laat ze zelf de maaltijd samen stellen, dat werkt vaak heel goed!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie798 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker13 g
Vet41 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit16 g
Vezels14 g
Zout0.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Noten
Peulvruchten
Melk
Lactose
Paprika