Lekker snel, Vegetarisch, Gezin, 9 maanden, Variatie, Seizoen
SojabonenGlutenLactoseSesamzaadMaisMelkTarwe
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
250 g Mediterrane balletjesHerkomst: soto
1 el KurkumapoederHerkomst: het blauwe huis
130 g ParelcouscousHerkomst: greenage
1 st Witte koolHerkomst: Huib Rijk
5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
1 st Knoflookteen
75 ml YoghurtHerkomst: Sobbeke
1 st UiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool, snijd in parten en verwijder de harde kern. Rasp of snijd de kool in hele dunne repen.
Breng een pan met water aan de kook voor de parelcouscous en kook in 10 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
Verwarm intussen olie in een wok of ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kool toe en roerbak in 5-10 minuten knapperig en gaar. Breng op smaak met kurkuma, zout en peper. Meng de gebakken kool door de parelcouscous.
Verwarm olie in een andere bakpan en bak de mediterrane balletjes 5-7 minuten op een hoog vuur rondom bruin.
Roer de yoghurt los en pers de knoflook erboven uit. Snijd de peterselie fijn en roer door de yoghurt. Breng op smaak met zout en (chili)peper. Serveer de mediterrane balletjes met de parelcouscous en de yoghurtsaus.
TIPHet is ook lekker om wat verse of gedroogde munt- of korianderblaadjes door de yoghurt te mengen.
II
Vandaag serveren we parelcouscous met mediterrane balletjes. Deze balletjes van Soto zijn een heerlijke vegetarische toevoeging aan elke maaltijd. De balletjes zijn gemaakt van volkorenrijst, tomaat, mozzarella en oregano, wat ze een mediterraans tintje geeft.