Verwijder de citroen schil en snijd in fijne reepjes. Verhit een klein laagje water in een pan en blancheer de citroenschil enkele minuten. Schep de citroenschil uit de pan en leg opzij. Pers het sap uit de citroen.
Voor croutons nijd je het broodje in dobbelsteentjes. Verhit olie in een bakpan en bak het brood krokant gaar. Breng op smaak met zout en peper. Voor toast kun je het brood in plakjes snijden en toasten in je broodrooster.
Was de courgette en snijd in dunne plakjes. Besprenkel met olie en grill de courgette in een hete grillpan totdat ze mooie grillstrepen krijgen.
Verwijder intussen de bladeren van de bloemkool en snijd klein. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Snijd de oregano klein. Hussel alles goed door elkaar en meng met de fijngesneden citroenschil. Breng op smaak met olijfolie exra vierge, citroensap, zout en peper.
Leg de bloemkool, sla en kikkererwten op een mooie schaal en verdeel de gegrilde courgette erover. Maak af met blokjes fetakaas en de brood croutons.
TIPWil je de bloemkool liever niet rauw? Dan kun je deze ook even blancheren.
II
De bloemkool is van oudsher een zeer geliefde groente. Het is een licht verteerbare koolsoort en heeft een milde en toegankelijke smaak. Bloemkool heeft een witte, groene en paarse variant. De witte bloemkool blijft mooi wit doordat deze tijdens de groei afgedekt is met blad. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®