Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Koolhydraatbewust, Ketogeen
VarkenLactoseMelkRundMosterd
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
400 g Bloemkoolrijst
65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
2 el GehaktkruidenHerkomst: Het blauwe huis
200 g Gehakt half-om-half
200 g Champignons
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Mosterd
100 ml Water
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit76 Punten
CO2eq1.299 g
Water26 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Meng het gehakt met de gehaktkruiden en rol kleine gehaktballetjes ervan. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
Verhit olie in een bakpan en bak de gehaktballetjes op een middelhoog vuur in circa 5 minuten rondom lichtbruin. Bak vervolgens de ui, knoflook en champignons mee. Voeg crème fraîche, mosterd en het water toe en laat zachtjes 10 minuten stoven.
Verhit intussen olie in een bakpan en roerbak de bloemkoolrijst op een middelhoog vuur in circa 3 minuten beetgaar en lichtbruin.
Serveer de bloemkoolrijst met de meatballs in stroganoff saus.
TIPJe kunt ook een beetje mosterd door het gehakt kneden.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Dit klassieke vleesgerecht wordt ook wel boeuf stroganoff genoemd. Het recept komt uit de 19e eeuw en is vernoemd naar de familie Stroganov. Stroganoff is een saus die traditioneel bestaat uit ui, room en mosterd. Wij verrijken de saus met champignons en gehaktballetjes en serveren bloemkoolrijst ernaast.