Onze paksoi wordt geleverd door het biologische glastuinbouwbedrijf van Gert van Brakel op het Zeeuwse eiland Tholen. Al vanaf het jaar 2000 is zijn bedrijf van ruim 1.4 hectare groot, volledig biologisch. Hier vind je geen monocultuur, maar een verscheidenheid aan gewassen die elkaar steeds afwisselen. In de zomer groeien er komkommers. In de winter verschillende soorten sla en paksoi. We gebruiken in dit gerecht volkoren couscous, deze variant is rijk aan vitaminen, mineralen en vezels.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de volkoren couscous in een kom en schenk het water erover, totdat de couscous net onder water staat. Zet afgedekt opzij en roer de couscous los met een vork.
- Pel en snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de paksoi en snijd klein (houd het groene en witte deel gescheiden).
- Verwarm olie in een ruime wok of bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg dan eerst de wortel en het witte deel van de paksoi toe en roerbak 5 minuten op een middelhoog vuur. Bak vervolgens 3 minuten het groene blad mee en breng op smaak met ras el hanout, zout en peper.
- Was de koriander en snijd fijn. Meng het lamsgehakt met de helft van de koriander, zout en (chili)peper. Kneed alles goed door elkaar en draai kleine balletjes ervan. Verhit olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes op een hoog vuur rondom bruin. Temper het vuur, schenk wat water erbij en laat afgedekt 10 minuten garen.
- Pel de knoflook. Roer de yoghurt los en meng met de overgebleven koriander. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Schep de groenten door de couscous en serveer met de Marokkaanse gehaktballetjes en de koriander-yoghurtsaus.
TIP
Ook erg lekker met amandelschaafsel of gedroogd fruit.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 200 g WortelHerkomst: Udea
- 1 st PaksoiHerkomst: Puur Origine
- 2 tl Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
- 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
- 200 g LamsgehaktHerkomst: Future Food Group
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 75 ml YoghurtHerkomst: Sobbeke
- 3 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -4%
Groente+ 114%
Vitaliteit+ 28%
CO2eq -17%
Water -68%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, 9 maanden, Variatie, Eiwitrijk, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie742 kcal
Koolhydraten54 g
Suiker12 g
Vet41 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit32 g
Vezels11 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Lactose
Lam
Koriander
Melk
Vergelijkbare recepten
711 kcal
310 g groente
Afvallen, Seizoen, Gezin, Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Vegan, Variatie
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch, Seizoen, 9 maanden, Glutenvrij, Variatie, Gezin, Vegan, Lactosevrij
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij, Seizoen, Glutenvrij, Afvallen, Gezin, 9 maanden, Eiwitrijk, Variatie
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij, Afvallen, Gezin, 9 maanden, Eiwitrijk, Variatie, Glutenvrij
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch, Seizoen, 9 maanden, Gezin, Lactosevrij, Variatie
703 kcal
300 g groente
Variatie, Eiwitrijk, Lekker snel, Specials, Seizoen, Gezin