Marokkaanse lamsgehaktballetjes

Marokkaanse lamsgehaktballetjes met couscous

| 742 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, 9 maanden, Variatie, Eiwitrijk, Seizoen
Gluten
Tarwe
Lactose
Lam
Koriander
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Lamsgehakt
  • 2 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
  • 1 st PaksoiHerkomst: Puur Origine
  • 150 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Forc
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 75 ml YoghurtHerkomst: Sobbeke
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 3 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente270 g
vita-scoreVitaliteit74 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.410 g
water-reduction-scoreWater20,2 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de volkoren couscous in een kom en schenk het water erover, totdat de couscous net onder water staat. Zet afgedekt opzij en roer de couscous los met een vork.
  2. Pel en snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de paksoi en snijd klein (houd het groene en witte deel gescheiden).
  3. Verwarm olie in een ruime wok of bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg dan eerst de wortel en het witte deel van de paksoi toe en roerbak 5 minuten op een middelhoog vuur. Bak vervolgens 3 minuten het groene blad mee en breng op smaak met ras el hanout, zout en peper.
  4. Was de koriander en snijd fijn. Meng het lamsgehakt met de helft van de koriander, zout en (chili)peper. Kneed alles goed door elkaar en draai kleine balletjes ervan. Verhit olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes op een hoog vuur rondom bruin. Temper het vuur, schenk wat water erbij en laat afgedekt 10 minuten garen.
  5. Pel de knoflook. Roer de yoghurt los en meng met de overgebleven koriander. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Schep de groenten door de couscous en serveer met de Marokkaanse gehaktballetjes en de koriander-yoghurtsaus.
TIPOok erg lekker met amandelschaafsel of gedroogd fruit.

II

Onze paksoi wordt geleverd door het biologische glastuinbouwbedrijf van Gert van Brakel op het Zeeuwse eiland Tholen. Al vanaf het jaar 2000 is zijn bedrijf van ruim 1.4 hectare groot, volledig biologisch. Hier vind je geen monocultuur, maar een verscheidenheid aan gewassen die elkaar steeds afwisselen. In de zomer groeien er komkommers. In de winter verschillende soorten sla en paksoi. We gebruiken in dit gerecht volkoren couscous, deze variant is rijk aan vitaminen, mineralen en vezels.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie742 kcal
Koolhydraten54 g
Suiker12 g
Vet41 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit32 g
Vezels11 g
Zout0.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Tarwe
Lactose
Lam
Koriander
Melk