Marokkaanse harira soep met gehakt ! Weinig koolhydraten
4,5
577 kcal
250 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Harira is een gebonden, rijkgevulde soep met als belangrijkste ingrediënten tomaten, kikkererwten, wortel, selderij en Marokkaanse specerijen. Elke streek heeft zijn eigen variant op de harira. Die van vandaag is heerlijk kruidig en voedzaam.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 300 g Wortel Herkomst: Greenorganics
- 0.5 st Bleekselderij Herkomst: Heerlijke oogst
- 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
- 200 g Rundergehakt Herkomst: Future Food Group
- 2 tl Ras el hanout Herkomst: Organic Flavour Company
- 400 g Gepelde tomaten Herkomst: Your Organic Nature
- 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
- 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
- 600 ml Bouillon
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de wortel en snijd klein. Was de bleekselderij en snijd in halve maantjes. Bewaar het groen van de bleekselderij. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een royale soeppan en fruit de ui, gehakt, knoflook, wortel en bleekselderij ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met ras el hanout en rode peper.
- Voeg de gepelde tomaten, de bouillon en het selderijblad toe en breng aan de kook. Kook afgedekt nog 10-12 minuten op een middelhoog vuur en voeg de laatste paar minuten de kikkererwten toe.
- Snijd de verse peterselie klein en strooi vlak voor het serveren over de soep. Heerlijk met een royale sliert olijfolie extra vierge.
TIP
Je kunt ook gehaktballetjes draaien van het gehakt of de kikkererwten apart met de rode peper krokant bakken en op de soep serveren. 4,5
Meet hoe goed je eet
True price -26%
Groente + 98%
Vitaliteit + 42%
CO2 eq -20%
Water -26%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie577 kcal
Koolhydraten34 g
Suiker18 g
Vet34 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit29 g
Vezels12 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Rund
Selderij