2 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
400 g Pompoen, gesneden
1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
200 g KikkererwtenHerkomst: Machandel
Zelf toevoegen
100 ml Water of bouillon
3 el Olie
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente400 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq746 g
Water23,5 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Was de courgette en aubergine en snijd in gelijke stukken. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan.
Verhit olie in een ruime braadpan (of tajine) en bak de courgette en aubergine 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de pompoen en kikkererwten toe en blus af met het water of bouillon. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met ras el hanout, zout en (chili)peper en laat afgedekt op een middelhoog vuur 10-15 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel extra water toe als het te droog wordt.
Hak de cashewnoten klein en bak in een droge bakpan lichtbruin.
Serveer de Marokkaanse groentestoof in mooie kommen en strooi de cashewnoten erover.
TIPOok erg lekker met gedroogd fruit, zoals rozijnen.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een heerlijk geurende groentestoof op smaak gemaakt met ras el hanout. Dit kruidenmengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten, zoals anijs, komijn, kaneel en kurkuma. Heb je toevallig een tajine in huis, dan waan je je helemaal in Marokkaanse sferen.Tip: haal de aubergine uit de zak en laat bewaar op een donkere plek.