2 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
200 g WortelHerkomst: Greenorganics
1 st PreiHerkomst: Peeters
Zelf toevoegen
500 ml (Runder)bouillon
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente340 g
Vitaliteit75 Punten
CO2eq2.214 g
Water45,8 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Bereid de bouillon. Pel de ui en snijd in partjes. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd in ringen. Snijd de koriander en peterselie klein. Breng het gehakt op smaak met een deel van de verse kruiden, zout en peper (of gehaktkruiden) en rol kleine gehaktballetjes ervan.
Verhit olie in een ruime soeppan en bak de gehaktballetjes met de ui en prei kort aan op een hoog vuur. Bestrooi met ras el hanout. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en temper daarna het vuur.
Was of schil intussen de wortel en snijd klein. Was de courgette en snijd klein. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes (houd je niet van pit, verwijder dan de zaadjes). Doe alles in de soep en laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
Strooi de overgebleven verse kruiden over de soep.
TIPJe kunt de rode peper ook fijn raspen en door de soep roeren.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag staat er een heerlijk geurende Marokkaanse groentesoep op het menu. De typisch Marokkaanse smaak komt van de ras el hanout. Ras el hanout is een typisch Marokkaans kruidenmengsel en betekent letterlijk: ‘het beste van de winkel’. Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten, zoals anijs, komijn, kaneel en kurkuma. Heb je toevallig een tajine in huis, dan waan je je helemaal in Marokkaanse sferen.