Marokkaans stoofpotje

Marokkaans stoofpotje met kip en volkoren couscous

| 692 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen, Lactosevrij, 9 maanden, Lekker snel, Gezin, Variatie
Tarwe
Gluten
Mais
Koriander
Kip

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g RegenboogpenenHerkomst: Bioromeo
  • 2 el Ras el hanoutHerkomst: het blauwe huis
  • 200 g Kipdijbeenfilet, blokjesHerkomst: ekomenu maatwerk 200 g
  • 130 g Volkoren couscousHerkomst: do it
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 1 st CourgetteHerkomst: Peeters
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)
  • 25 g RozijnenHerkomst: ekomenu maatwerk
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • 200 ml Water
  • snufje Zout en peper
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit79 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.270 g
water-reduction-scoreWater50,5 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Bestrooi de kipdijbeenfilet blokjes met de helft van de ras el hanout kruiden, peper en eventueel zout. Verhit bakolie in een braadpan en bak de kip op een middelhoog vuur rondom lichtbruin.
  2. Schil de regenboogpenen en snijd in plakjes. Pel de ui en snijd in parten. Voeg de penen en ui toe aan de kip en bak 2 minuten mee. Voeg het water, de rest van de ras el hanout kruiden en rozijnen toe en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Roer door elkaar en laat afgedekt 15-20 minuten op een laag vuur stoven.
  3. Was intussen de courgette en snijd in blokjes. Stoof de courgette de laatste 10 minuten mee. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Houd de rasp apart voor later
  4. Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik. Voeg naar smaak citroensap toe.
  5. Serveer de stoof met de volkoren couscous en bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met citroenrasp.
TIPDeze Marokkaans stoofpot is ook superlekker als je nog verse kruiden toevoegt, zoals platte peterselie of koriander.

II

Vandaag eten we een Marokkaans stoofpotje met kip. We brengen het gerecht op smaak met ras el hanout, een kruidenmengsel dat voornamelijk in Marokkaanse gerechten gebruikt wordt. Ras el hanout betekent ‘het beste van de winkel’ en bevat de kruiden en specerijen die de handelaar op dat moment te bieden heeft. Veel voorkomende kruiden en specerijen van de mix zijn: kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nigellazaad, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment. Spicy!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie692 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker25 g
Vet28 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit32 g
Vezels13 g
Zout1.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Gluten
Mais
Koriander
Kip