Makkelijke Spaanse rijst met radijsjes, feta en limoen

643 kcal
250 g groente

Deze one-pan Spaanse rijst met radijsjes en feta is een heerlijk, snel en smaakvol gerecht dat je in één pan bereidt. De pittige groene peper, de geurige kruiden en de zachte rijst creëren een perfecte balans van smaken. Met dit recept haal je de warme, zonnige smaken van Spanje in huis ... en dat zonder al te veel moeite!

Makkelijke Spaanse rijst

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 0.5 st Groene peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Frank de Koning
  • 200 g Tomatenblokjes Herkomst: Your Organic Nature
  • 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 200 g Spinazie Herkomst: De Eerste
  • 0.5 bosje Radijsjes Herkomst: Be-leaf
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
  • 0.5 st Verse oregano Herkomst: Herbio
  • 50 g Feta Herkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
  • 20 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 250 ml Bouillon
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Kerriepoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de jalapeño peper heel fijn. Was de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in ruime bakpan en fruit de ui, knoflook en groene peper 2 minuten. Voeg de basmatirijst, puntpaprika, kerriepoeder en komijn toe en bak ongeveer 2 minuten. Schenk de bouillon en tomatenblokjes erbij, roer goed en kook afgedekt 20-25 minuten totdat de rijst gaar is.
  3. Snijd intussen de radijsjes in kwarten en was ze. Was de spinazie, laat uitlekken en snijd klein. Pluk de oregano van de steeltjes.
  4. Proef om te kijken of de rijst al helemaal gaar is. Schep de laatste minuten de spinazie door de rijst en laat slinken. Voeg eventueel ook de radijsjes nog even toe, of serveer ze rauw ernaast. Kijk wat jezelf lekker vindt.
  5. Breng het geheel op smaak met limoensap, peper en zout en verdeel tenslotte de radijsjes, oregano, verbrokkelde feta en sesamzaadjes erover.
TIP
Laat de groene peper eruit voor de minder pittige eters aan de tafel!
4,0
Gemiddelde van 19 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -31%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 65%
co2-reduction-score
CO2 eq -57%
water-reduction-score
Water + 97%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischGlutenvrij9 maandenGezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie643 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker8 g
Vet30 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit19 g
Vezels9 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Varken
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten