Mais-meergranen pannenkoeken

Mais-meergranen pannenkoeken met spinazie en tomaatjes

| 704 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Seizoen, Vegetarisch, 9 maanden, Variatie, Gezin
Tarwe
Ei
Gluten
Lactose
Mais
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Mais
  • 2 st EiHerkomst: bio meerwaarde
  • 150 g Pannenkoekmix meergranenHerkomst: joannusmolen
  • 250 g CherrytomaatjesHerkomst: balcon de nijar
  • 1 st Knoflookteen
  • 100 g SpinazieHerkomst: beleaf

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 3 el Bakolie
  • 300 ml Melk

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit71 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq492 g
water-reduction-scoreWater13,6 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ovenschaal). Was de cherrytomaatjes, halveer ze en spreid uit over de bakplaat. Plaats de tomaatjes voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze rimpelig worden.
  2. Klop een beslag van de pannenkoekmix, ei, melk en een snuf zout. Spoel de mais in een zeef af onder de kraan en maal met je keukenmachine grof (of gebruik een staafmixer). Bewaar wat maiskorrels om de pannenkoeken mee te garneren. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan. Snijd de helft van de spinazie grof en meng dit samen met de gepureerde mais door het beslag.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de pannenkoeken lichtbruin en gaar (of gebruik twee pannen, dan gaat het bakken 2 keer zo snel). Bak per persoon tenminste twee pannenkoeken, leg ze op een warm bord en dek af met aluminiumfolie of een deksel.
  4. Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg vlak voor het serveren de rest van de spinazie toe en roerbak een halve minuut op een hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer per persoon 2 pannenkoeken en beleg deze met de spinazie. Garneer met de mais en serveer de geroosterde cherrytomaatjes ernaast.
TIPJe kunt de pannenkoeken ook warm houden in de oven bij de tomaatjes. Ook erg lekker met bosui.

II

Vandaag eten we pannenkoeken op basis van een 6 granen pannenkoekenmix, hiermee maak je een heerlijk pannenkoekenbeslag volgens oud-Hollands recept. Het graan is op ambachtelijke wijze gemalen tussen molenstenen en de ingrediënten zijn afkomstig van biologische landbouw. De combinatie met mais, spinazie en cherrytomaatjes zorgen voor een heerlijke, voedzame maaltijd voor jong en oud.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie704 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker16 g
Vet33 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit23 g
Vezels8 g
Zout0.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Ei
Gluten
Lactose
Mais
Melk