0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
200 g MaïsHerkomst: Luna e Terra
2 st Knoflookteen
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
400 ml Water
snufje Zout en (zwarte) peper
Meet hoe goed je eet
Groente450 g
Vitaliteit72 Punten
CO2eq891 g
Water51,4 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en rooster de kikkererwten op een laag vuur bruin en krokant. Schud de pan regelmatig en breng op smaak met zout en peper (en andere specerijen die je lekker vindt).
Pel en snipper de ui. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukken. Snijd de prei in ringen en was in een zeef onder de kraan.
Verwarm olie in een soeppan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de zoete aardappel en prei toe en schenk de kokosmelk en het water erbij (bewaar wat prei voor later). Verkruimel het groentebouillontablet boven de pan en breng aan de kook. Zodra het water kookt temper je het vuur en laat je het afgedekt 15 minuten zachtjes koken. Laat de pan iets afkoelen en pureer tot een soep.
Spoel de maïs in een zeef onder de kraan en voeg met de overgebleven prei toe aan de pan. Pers de knoflook erboven uit. Schil de kurkuma en rasp boven de pan. Laat zachtjes meekoken. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in mooie kommen en garneer met kikkererwten croutons.
TIPOok erg lekker met koriander of een pittige currypasta.
II
Deze maïssoep is voedzaam en ontzettend lekker. De soep kleurt mooi geel dankzij de maïs en de kurkuma. Kurkuma (geelwortel of koenjit) wordt wereldwijd gebruikt voor zijn sterk kleurende werking. Kook de kurkuma mee voor een mooie gele kleur en een licht warme, milde smaak. Kurkuma is vooral gezond in combinatie met zwarte peper.