170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
2 st RomatomaatHerkomst: Solid
75 g Geraspte kaas DEZE GEBRUIKEN
4 st Ei
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
50 ml Melk
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit86 Punten
CO2eq1.487 g
Water39,2 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een springvorm of ovenschaal in.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de macaroni in 8 minuten al dente, giet daarna het water af en laat goed uitlekken.
Verhit intussen olie in een bakpan en roerbak de Italiaanse groenten zacht (5-8 minuten). Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
Klop de eieren met de geraspte kaas en melk los in een grote kom (bewaar een beetje kaas om over de taart te strooien). Schep de macaroni en groenten erdoor en hussel goed door elkaar.
Was de tomaat en snijd in plakjes. Verdeel het macaronimengsel in de ingevette taartvorm of ovenschaal en druk het geheel een beetje aan. Leg de tomaat erop en bestrooi met de overgebleven kaas.
Bak de macaronitaart 10-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. De taart is klaar als het eimengsel gestold is.
TIPDeze macaronitaart is ook erg lekker met (vegetarische) spekreepjes of champignons.
II
Wist je dat je van macaroni ook heel makkelijk een feestelijke taart kunt maken? Gewoon door het te mengen met eieren en kaas. Dankzij de voorgesneden groenten staat dit gerecht toch lekker snel op tafel. En als de taart in de oven staat heb jij je handen vrij om wat anders te doen.