Macaroni-venkelgratin

Macaroni-venkelgratin met pijnboompitjes

| 682 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Seizoen, 9 maanden, Vegetarisch, Variatie, Gezin
Lactose
Gluten
Melk
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 75 g Geraspte kaas
  • 170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
  • 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 2 st TomaatHerkomst: Solid
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Olie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente320 g
vita-scoreVitaliteit91 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.587 g
water-reduction-scoreWater40,8 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en zet een ovenschaal klaar.
  2. Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Verwijder het groen en de onderkant van de venkel en snijd in hele dunne plakjes of partjes (bewaar wat plakjes en het venkelgroen). Doe de macaroni in de pan en leg de venkel erbovenop. Kook circa 8 minuten, giet het water af en laat even uitdampen.
  3. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd in plakjes. Klop de crème fraîche los met de helft van de kaas en een beetje water. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper.
  4. Doe de macaroni met venkel in de ovenschaal en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de tomaat en ui erover en hussel alles een beetje door elkaar. Schenk de roomsaus erover en bestrooi met de overgebleven kaas en pijnboompitjes. Schud de schaal heen en weer zodat de saus zich goed verspreidt.
  5. Plaats de ovenschaal nog circa 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant mooi lichtbruin kleurt. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan. Garneer het gerecht met wat venkelgroen.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de groenten ook roerbakken in een wok of bakpan.

II

Wist je dat venkel een erg gezonde groente is met weinig calorieën en veel mineralen? Daarnaast wordt deze groente nog steeds gebruikt als geneeskrachtig kruid. De zaadjes van de venkelplant worden gebruikt voor heilzame doeleinden: het bevordert de spijsvertering, helpt tegen een opgeblazen gevoel, vermindert je hongergevoel en zorgt voor een frisse adem.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie682 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker14 g
Vet33 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit18 g
Vezels13 g
Zout0.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lactose
Gluten
Melk
Tarwe