170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
4 st Ei
400 g Italiaanse roerbakgroenten
Zelf toevoegen
50 ml Melk of pasta kookvocht
snufje Zout en peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente280 g
Vitaliteit86 Punten
CO2eq972 g
Water32,7 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een springvorm of ovenschaal in.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de macaroni in 8 minuten al dente, giet daarna het water af en laat goed uitlekken.
Verhit olie in een bakpan en roerbak de Italiaanse groenten op een middelhoog vuur zacht. Was de tomaat en snijd de ene helft in dunne plakjes en de andere helft snijd je klein. Bak de tomatenstukjes circa 5 minuten met de groenten mee en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
Klop intussen de eieren met de geraspte kaas en een scheutje melk (of pasta kookvocht) los in een kom. Bewaar wat kaas om over de taart te strooien. Schep de macaroni en groenten erdoor en hussel goed door elkaar.
Verdeel het macaroni mengsel in de ingevette springvorm of ovenschaal en besprenkel met olie. Druk het geheel een beetje aan. Leg de tomatenplakjes erboven op, bestrooi met de overgebleven kaas en bak de macaroni taart nog 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. De taart is klaar als het eimengsel gestold is.
TIPAls je de bakvorm goed invet (of bakpapier gebruikt) kun je de macaroni taart ook ondersteboven op een bord 'storten'. Leg dan de tomatenplakjes als eerste in de ovenschaal.
II
Wist je dat je van macaroni ook heel makkelijk een feestelijke taart kunt maken? Gewoon door het te mengen met eieren en kaas. Dankzij de voorgesneden groenten staat dit gerecht toch lekker snel in de oven. En als de taart in de oven staat heb jij je handen vrij om wat anders te doen.