Macaroni met witlof in vegan saus

Macaroni met witlof in vegan saus en vegan chorizo

| 684 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Vegan, Eiwitrijk
Tarwe
Gluten
Mais
Paprika
Sojabonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 80 g Vegan slices chorizoHerkomst: Wheaty
  • 4 st WitlofHerkomst: Puur Origine
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
  • 100 ml Soja cuisineHerkomst: Lima

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente280 g
vita-scoreVitaliteit85 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq489 g
water-reduction-scoreWater12,3 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in partjes of halve ringen en snijd de knoflook heel fijn. Was de witlof. Snijd de onderkant van de stronken en snijd de witlof in de lengte in vieren (of grote exemplaren in zessen). Verwijder de harde kern.
  2. Verhit olie in een bakpan, snijd de vegan slices chorizo in reepjes en bak krokant. Schep daarna uit de pan en leg opzij.
  3. Doe wat extra olie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de witlof toe en bak 2 minuten op een hoog vuur. Zet dan het vuur laag en bak afgedekt 15 minuten. Voeg eventueel een klein scheutje water toe en draai de witlof regelmatig om.
  4. Breng water met een snuf zout aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook in 7-8 minuten al dente en giet daarna het water af.
  5. Doe de soja cuisine en de helft van de gebakken vegan chorizo bij de witlof en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de volkoren macaroni over borden en schep de witlof-roomsaus erover. Garneer met de overgebleven vegan chorizo.
TIPJe kunt de witlof samen met de soja cuisine pureren met de staafmixer en dan als een saus door de macaroni verwerken. Bewaar dan de ui en vegan chorizo om het gerecht mee te garneren. Ook heel erg lekker met oregano en peer.

II

Vandaag op het menu een lekker makkelijk pastagerecht met een vegan witlof roomsaus. Witlof - ook wel Brussels lof genoemd - is een familielid van de andijvie. Witlof houdt niet van licht. Onder invloed van licht verkleuren de blaadjes namelijk groen en krijgen ze een bittere smaak. Witlof is tegenwoordig al een stuk minder bitter dan vroeger. Daarnaast scheelt het als je de kern eruit snijdt. Roerbakken en wokken met iets zoets maakt de bittere smaak ook milder.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie684 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker12 g
Vet29 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit31 g
Vezels10 g
Zout0.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Gluten
Mais
Paprika
Sojabonen