Macaroni met warmgerookte zalm courgette en spinazie-roomsaus
3,3
749 kcal
260 g groente
Vandaag een super makkelijk gerecht met pasta en warmgerookte zalm snippers. Warmgerookte zalm wordt op een temperatuur van 70 °C gerookt waardoor de zalm ook meteen gegaard wordt. Er ontstaat een delicate smaak en het product is iets vlokkiger dan koudgerookte zalm. Warmgerookte zalm kun je zowel warm als koud eten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
- 200 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 170 g Volkoren macaroni Herkomst: La Bio idea
- 70 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 150 g Warm gerookte zalmsnippers Herkomst: Marqt
- 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en knoflook en snijd klein. Was de courgette en snijd klein. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd kleiner.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de macaroni. Kook in 8 minuten beetgaar, giet daarna het water af en laat even uitdampen (vang wat kookvocht op).
- Verhit olie in een bakpan en bak de courgette 5 minuten op een hoog vuur. Voeg aan het eind de spinazie, crème fraîche en een scheutje pasta kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper.
- Roer de warmgerookte zalmsnippers door de saus en verwarm kort mee. Serveer de macaroni met een flinke schep warmgerookte zalm-roomsaus. Garneer met de verse dille.
TIP
Het is ook leuk de courgette in dunne plakken te snijden of schaven en vervolgens te grillen in plaats van te bakken.3,3
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente + 106%
Vitaliteit + 59%
CO2 eq -44%
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Lekker snel, Seizoen, Gezin, Specials, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie749 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker14 g
Vet36 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit34 g
Vezels10 g
Zout2.6 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Tarwe
Vis
Gluten


