Pasta met spinazie 'schmarren' en ingelegde sjalot
4,3
824 kcal
250 g groente
Je hebt vast wel eens gehoord van kaiserschmarren, een heerlijk gerecht uit Oostenrijk met luchtige stukjes pannenkoek. De spinazie 'schmarren' van vandaag geven een smaakexplosie aan deze pastaschotel. Dit is echt een geweldig lekker recept voor jong en oud.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 5 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 170 g Volkoren macaroni Herkomst: La Bio idea
- 300 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 50 g Rucola Herkomst: Ekologisch
- 100 g Roomkaas met kruiden Herkomst: Öma
- 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 2 el Olie
- 1 el Azijn
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de sjalotten, besprenkel met azijn, olijfolie extra vierge en kruid met zout en peper. Zet opzij zodat de sjalotten kunnen marineren.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten gaar. Giet het water af.
- Was intussen de spinazie grondig in een zeef onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd klein. Doe drie kwart van de spinazie samen met de rucola, roomkaas en eieren in een kom en mix of pureer tot een glad beslag. Voeg de geraspte kaas toe aan het beslag en meng goed door elkaar (bewaar een beetje kaas voor garnering).
- Verwarm olie (of boter) in een bakpan. Giet het beslag in de pan en bak op een middelhoog vuur. Spatel het beslag zodat je grove stukken krijgt ('schmarren') en breng op smaak met zout en peper.
- Pel en snipper de knoflook. Verwarm olie in een andere bakpan, fruit de knoflook 1 minuut en voeg de pasta toe. Schep de spinazie 'schmarren' en de overgebleven spinazie erdoor en verwarm even mee. Strooi vlak voor het serveren de rest van de kaas en ingelegde sjalotten erover.
TIP
De sjalotten kun je natuurlijk ook bakken en door de pasta scheppen. Houd de rucola apart voor een lekkere salade! 4,3
Meet hoe goed je eet
True price -32%
Groente + 98%
Vitaliteit + 54%
CO2 eq -30%
Water -27%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, 9 maanden, Variatie, Seizoen, Specials, Lekker snel, Gezin, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie824 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker9 g
Vet42 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit38 g
Vezels12 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Melk
Tarwe
Gluten
Ei
Lactose


